Categorii
Diverse

„A cumpara o casa sau a plati chirie – care este mai ieftin?”

Probabil ca ati citit deja de multe ori astfel de exemple de calcul: O familie care plateste 1.000 de euro pe luna pentru un apartament va transfera 690.000 de euro proprietarului in 30 de ani – presupunand o crestere a chiriei asumata de 3% anual.

„BRIGITTE” Si apoi, desigur, urmeaza sfatul: platiti chiria in propriul buzunar.

„Helma Sick” Pentru banii pe care ii transferi unui proprietar peste 30 de ani, poti cumpara o casa cu gradina, iar la batranete esti liber de datorii, asa ca nu mai ai poveri! Suna rezonabil, nu-i asa? Deci: sa cumparam proprietati imobiliare!? Da, daca ar fi atat de usor! Ceea ce este corect la acest exemplu de calcul este ca familia va transfera proprietarului in jur de 690.000 de euro in 30 de ani. Cu toate acestea, nu este corect sa concluzionati ca atunci ar fi rezonabil si fezabil sa cumparati imediat o casa cu gradina, chiar daca nu aveti capital propriu.

„BRIGITTE” Cum poti converti platile de chirie pentru cumpararea unei case?

„Helma Sick” Pentru exemplul nostru – 690.000 de euro chirie in 30 de ani – acum ar trebui sa gasesti o casa sau un apartament cu 355.000 de euro si sa o finantezi fara capital propriu. Apoi, cu o dobanda medie de 5,5% si rambursare de 1% in 30 de ani, ati platit si in jur de 690.000 de euro. Dar: Dobanda lunara initiala si rata de rambursare nu este de 1000 de euro (suma pe care ai plati-o ca chirie), ci in jur de 1900 de euro! Si dupa 30 de ani mai exista o datorie reziduala proprietatii in jur de 84.000 de euro. Abia dupa inca patru ani, adica dupa un total de 34 de ani, casa sau apartamentul ar fi cu adevarat platite! Prin urmare, chiriasii au o povara mai mica asupra acestei facturi decat proprietarii de case de ani de zile. Poti economisi, investi bine banii si astfel sa construiesti avere. Proprietarii de proprietati sunt liberi de datorii dupa cel tarziu 34 de ani. Sunt fortati sa „salveze” – la urma urmei, averea lor este propria lor casa.

„BRIGITTE” Ce alte costuri trebuie sa luati in considerare atunci cand cumparati o proprietate?

„Helma Sick” Ceea ce este „uitat” in mod regulat cu aceste calcule fine sunt costurile auxiliare considerabile la cumpararea unei proprietati – fara taxe de brokeraj! – se ridica la aproximativ 5% din pretul de achizitie. diz-kuhni.ru La un pret de achizitie de 355. • momax
 • vremea dorohoi
 • 16 personalities
 • card sodexo
 • bonga cams
 • horoscop leu
 • find my phone
 • la jumate.ro
 • urimil forte
 • provident
 • stiripesurse.ro
 • volvo v40
 • e-bcr
 • suceava
 • rpg2
 • queen
 • google translate english to romanian
 • gmail conectare
 • kendall jenner
 • playstation 4

000 de euro, acesta ar fi 17.750 de euro in exemplul nostru de calcul. Si unde sunt costurile de reparatie si renovare pentru casa sau apartament in astfel de calcule, pe care proprietarii trebuie sa le suporte singuri si pentru care, in functie de starea casei, in unele cazuri trebuie sa se formeze rezerve considerabile? In plus: nu numai chiriile pot creste. Ratele de creditare pot creste, de asemenea, de-a lungul anilor, crescand povara lunara.

„BRIGITTE” Poti chiar sa cumperi o casa daca nu ai capitaluri proprii?

„Helma Sick” Nu ar trebui sa fie usor sa gasesti un institut de credit care sa acorde un imprumut de aceasta suma fara capital propriu la dobanzi de piata. Acest lucru ar fi posibil doar daca exista un loc de munca rezistent la criza si un venit bun. Dar: Dormi cel mai bine daca cumperi o proprietate numai atunci cand 20 pana la 30% din pretul de achizitie (plus costurile auxiliare) sunt disponibile. Totusi, nu te descuraja! Visul casei nu trebuie sa fie ingropat daca nu ai bani acum. Visul tau se poate implini cu siguranta: economisiti, construiti capitaluri proprii, incheiati un contract de imprumut pentru societatea de constructii pentru a asigura ratele scazute ale dobanzilor in prezent. Discuta cu parintii tai sau cu rudele bogate daca ar putea exista o donatie anticipata sau cel putin un imprumut fara dobanda. Poate ca parintii detin si o proprietate pe care ar putea fi introdusa o taxa de teren – ca garantie pentru banca. Acest lucru va creste sansele de a obtine un imprumut in conditii favorabile. Atunci, si numai atunci, vei plati in cele din urma chiria in propriul tau buzunar si vei fi un proprietar fericit. Dupa cum puteti vedea, as dori sa va recomand motto-ul ultimei mele carti: Visarea este buna, planificarea este mai buna.

Expertul financiar independent Helma Sick si-a revizuit, extins si actualizat acum cartea BRIGITTE (de exemplu, cu capitolul privind impozitul retinut la sursa). „Daca as fi fost candva bogat” – ghidul financiar pentru femei arata ca poate fi cu adevarat distractiv sa iei propriile decizii cand vine vorba de bani. Helma Sick foloseste multe exemple din practica ei pentru a explica ceea ce femeile ar trebui sa stie pentru independenta lor si pentru un viitor sigur. 254 pagini, 8,95 euro, Diana-Verlag. filmuz.ru