Categorii
Sape

Alimentarea viitorului economiei conexiunii

In viitor, talentul va avea o relatie personala cu toti fanii lor.

Camee

30 martie · 4 min citire

Venind de la un punct de reper 2020, suntem incantati sa anuntam finantarea Cameo Seria C de 100 milioane USD pentru a contribui la alimentarea viitorului economiei conexiunii. Investitia aduce finantarea noastra totala la peste 165 milioane USD, la o evaluare de putin peste 1 miliard USD.

Array

Condusa de Jonathan Turner cu firma de investitii la nivel mondial, e.ventures, runda include, de asemenea, o serie de noi investitori strategici, inclusiv Amazon Fund Alexa si UTA Ventures; investitori in crestere, inclusiv SoftBank Vision Fund 2, Valor Equity Partners si Counterpoint Global (Morgan Stanley); GV (fost Google Ventures) si un numar de investitori de talente Cameo, inclusiv legendarul skateboarder si antreprenor, Tony Hawk. Au participat si investitorii existenti ai Cameo, Lightspeed, Kleiner Perkins, Spark Capital, The Chernin Group si Origin Ventures.

Array

Cu noua finantare, il vom intampina pe Jonathan Turner in consiliul de administratie al Cameo.

Tony Hawk devine investitor Cameo

„Cameo creeaza o noua categorie si schimba fundamental relatia dintre talent si fani. Suntem intr-un stadiu incipient, dar oportunitatea este enorma.

Array

” spune Jonathan Turner, partener e.ventures. „Suntem incantati sa ne folosim expertiza internationala pentru a ajuta Cameo sa devina un fenomen global.

„Pandemia a pus un accent suplimentar pe modelele de afaceri deja instabile care sustin talentele din ecosistemele sportive si de divertisment. A catalizat o schimbare masiva a constientizarii si adoptarea pe scara larga a modelelor direct catre fan, care, la randul sau, a creat o noua baza pentru implicarea fanilor ”, spune CEO-ul Cameo, Steven Galanis. „Existam astazi intr-o lume complet diferita – una in care talentele doresc de fapt sa se conecteze mai profund cu fanii lor, iar fanii asteapta accesul fara precedent la talentul pe care il admira cel mai mult. Aceasta finantare ne va ajuta sa cream accesul si conexiunile care vor defini viitorul „economiei conexiunii” la scara globala. ”

Am parcurs un drum lung in patru ani scurti; si cu aceasta noua finantare, suntem gata sa investim in patru domenii principale: imbunatatirea experientei de baza Cameo, introducerea de noi produse, atingerea de noi clienti si intrarea pe noi piete.

Imbunatatirea experientei Core Cameo

De la lansarea noastra acum patru ani, painea si untul lui Cameo au fost mesajul video personalizat. De fapt, acum am contribuit la crearea a peste doua milioane de momente magice intre talente si cei mai mari fani ai lor, cu aproximativ 80% dintre camamei rezervate ca cadouri pentru altii (zile de nastere fericite, felicitari, fripturi etc.). Aceasta finantare ne va ajuta sa imbunatatim produsul de baza atat pentru talente, daruri si fani – totul in acelasi timp cresterea bazei de talente si cresterea capacitatilor noastre de date, astfel incat talentul sa isi poata conduce afacerile Cameo intr-un mod mai semnificativ.

Lansarea de produse noi pentru implicarea fanilor

Viziunea noastra pentru Cameo este de a crea mijloacele pentru ca talentul sa construiasca relatii personale cu fiecare dintre fanii lor. Anul acesta, vom extinde ecosistemul nostru de produse dincolo de experienta video de baza Cameo cu produse – cum ar fi Fan Cluburi si Cameo Calls – care vizeaza incantarea superfanilor, ajutand in acelasi timp talentele sa construiasca conexiuni mai profunde cu si sa isi gestioneze baza de fani Cameo.

Construirea unei afaceri B2B

Pe masura ce partea de consumator a Cameo creste, creste si oportunitatile pentru marci si companii. Cu aceasta finantare, vom creste Cameo for Business (C4B) cu oferte de produse mai dedicate si servicii de manusi albe pentru marci si companii de toate dimensiunile. Dupa cum am mentionat in recapitularea noastra din 2020, aceasta este o afacere de milioane de dolari care creste la o rata de 900% pe an (fara o pagina de destinatie pana la jumatatea lunii decembrie!). Va puteti astepta sa vedeti mai multe de la C4B pe masura ce abordam patru segmente de baza B2B: marketing, resurse umane si angajarea angajatilor, vanzari si evenimente.

Desfasurarea covorului rosu, in strainatate

In cele din urma, vom accelera eforturile noastre de a construi o experienta globala, incluzand fanii si talentele in tarile care nu vorbesc limba engleza. In iunie 2019, am demarat internationalizarea, concentrandu-ne pe cresterea in Australia si Marea Britanie. Astazi, aproape 20% din camame sunt cumparate din afara SUA; si doar anul trecut, am facut fanii sa zambeasca, sa rada si sa planga in 178 de tari diferite. Baza de talente a lui Cameo este raspandita in 138 de tari din intreaga lume, dar avem mai mult de lucru pentru a ne asigura ca experienta este cu adevarat globala.

Amprenta globala in expansiune a lui Cameo

Martie 2021 marcheaza cel de-al patrulea an de afaceri al Cameo – si pana in prezent, anul acesta a fost inca unul pentru carti: ne-am crescut baza de angajati cu 30%, am salutat aproape 2.000 de noi talente si am ajuns la o paritate de gen 50/50 in echipa noastra globala de conducere . Aceasta noua finantare este o alta etapa imensa pentru Cameo … si abia incepem.

Gata sa sari pe (complet la distanta) ????? Angajam!

ACTUALIZARE: Pe 29 aprilie 2021, am anuntat adaugarea PayPal Ventures la sindicatul nostru de investitori din seria C. Expertiza lor va ajuta la cresterea si platile internationale, pe masura ce platforma noastra devine din ce in ce mai complexa.