Categorii
Diverse

Cele mai bune 12 mop + ghid

Cand vine vorba de curatarea completa si usoara a podelei cu o carpa umeda, mopul este un ajutor practic in gospodarie. Cu diverse functii, precum dispozitivul de stoarcere sau functia de filare, mopul usureaza treburile casnice. Datorita suporturilor, pedalelor sau rolelor corespunzatoare, aceasta nu trebuie sa economiseasca doar timp la curatarea casei, ci si energie si energie. Durerile de spate si mainile murdare atunci cand curatati cu mopul de podea sunt adesea un lucru din trecut.

In comparatia noastra va prezentam 12 mopuri cu proprietatile si functiile lor. In urmatorul ghid vom analiza diferentele dintre produsele individuale si ceea ce face un mop de podea bun. De asemenea, explicam avantajele si dezavantajele asistentilor casnici, oferim sfaturi privind deciziile de achizitie si curatarea podelei. Oferim raspunsuri la intrebarile frecvente despre mop in Intrebari frecvente. In cele din urma, aruncam o privire la portalurile de testare, cum ar fi Stiftung Warentest si Oko Test, pentru a vedea daca au efectuat un test de mop.

O comparatie detaliata a 4 mopuri cu functie de centrifugare

Set complet de mop Vileda UltraMat

marca

Vileda

galeata

Volumul galetii

6 litri

Tipul solului

Pentru toate etajele

Latime cap mop

35 de centimetri

avantaje

Zona de putere XXL, capac de stergere cu structura din microfibra 3D

material

Plastic, material textil

Maner telescopic

Lungimea tulpinii

Pana la 130 de centimetri

Husa lavabila

Functia de rotire

Dispozitiv de stoarcere

Intrebari frecvente Intrebari frecvente Despre oferta Disponibil la 22,36 € Verificati pretul 35,70 €

Mop Vileda Turbo EasyWring & Clean

marca

Vileda

galeata

Volumul galetii

6 litri

Tipul solului

Pentru toate etajele

Latime cap mop

28 de centimetri

avantaje

Capac din microfibra 2-in-1, maner telescopic din trei parti

material

Plastic, material textil

Maner telescopic

Lungimea tulpinii

Pana la 130 de centimetri

Husa lavabila

Functia de rotire

Dispozitiv de stoarcere

Intrebari frecvente Intrebari frecvente Despre oferta Disponibil la 29,99 EUR Verificati pretul Verificati pretul

Mop de putere CLEANmaxx

marca

CLEANmaxx

galeata

Volumul galetii

Nu este specificat

Tipul solului

Pentru toate etajele

Latime cap mop

16 centimetri

avantaje

Apa murdara este filtrata, accesoriul mop se roteste la 360 de grade

material

Plastic, poliester, aluminiu

Maner telescopic

Lungimea tulpinii

Pana la 124 de centimetri

Husa lavabila

Functia de rotire

Dispozitiv de stoarcere

Intrebari frecvente Intrebari frecvente Despre oferta Disponibil la 44,99 € 39,90 € 48,98 €

Leifheit Set Clean Twist Disc Mop

marca

Leifheit

galeata

Volumul galetii

20 litri

Tipul solului

Pentru toate etajele

Latime cap mop

35 de centimetri

avantaje

Mecanism de rotire si rotire la 360 de grade

material

Plastic, material textil

Maner telescopic

Lungimea tulpinii

Pana la 130 de centimetri

Husa lavabila

Functia de rotire

Dispozitiv de stoarcere

Intrebari frecvente Intrebari frecvente Despre oferta Disponibil la 34,49 € 31,79 € Consultati imaginea pretului

Cum

lucram

Model Vileda UltraMat Set complet de mop Vileda Turbo EasyWring & Clean Mop CLEANmaxx Power Mop Leifheit Set Clean Twist Disc Mop

marca

Vileda Vileda CLEANmaxx Leifheit

galeata

Volumul galeata

6 litri 6 litri Fara informatii 20 litri

Tipul solului

Pentru toate etajele Pentru toate etajele Pentru toate etajele Pentru toate etajele

Latime cap mop

35 centimetri 28 centimetri 16 centimetri 35 centimetri

avantaje

Zona de putere XXL, husa pentru mop cu structura 3D din microfibra, husa din microfibra 2 in 1, maner telescopic din trei parti, apa murdara este filtrata, accesoriul mop se roteste la 360 de grade, articulatie pivotanta la 360 de grade si mecanism de rotatie

material

Plastic, material plastic, material plastic, poliester, aluminiu plastic, material

Maner telescopic

Lungimea tulpinii

Pana la 130 de centimetri, pana la 130 de centimetri, pana la 124 de centimetri, pana la 130 de centimetri

Husa lavabila

Functia de rotire

Dispozitiv de stoarcere

Intrebari frecvente FAQ FAQ FAQ Intrebari frecvente Disponibil la Du-te la oferta Du-te la oferta Du-te la oferta 22,36 € Verificati pretul 35,70 € 29,99 € Verificati pretul Verificati pretul 44,99 € 39,90 € 48,98 € 34,49 € 31,79 € Verificati pret

Mai multe comparatii cu instrumentele utile de curatare pentru o curatare usoara

AspiratoareMasini de curatat cu aburMasini de curatat cu abur de manaAspiratoare umede si uscateAspiratoare cu inalta presiuneRoboti de curatareSergatori de podeaAspiratoare de spalat

1. Set complet Vileda UltraMat – mop cu stergator plat si zona de putere XXL

Setul complet de la Vileda consta dintr-un mop plat UltraMat ca mop, un maner din trei parti, o husa din microfibra 3D si galeata UltraMat cu presa electrica. Potrivit producatorului, acesta din urma ofera optiunea de a spala si stoarce mopul intr-un mod bland cu spatele. Galeata are o capacitate de 6 litri, dar trebuie umpluta doar pe jumatate la curatare. Puteti determina singur umiditatea capacului de mop apasand-o frecvent. Cu cat presa este folosita mai des si mai puternic pentru a stoarce, cu atat mai putina umezeala ramane in capacul mopului.

Zona de putere XXL impotriva petelor incapatanate: Potrivit lui Vileda, zona de putere XXL este caracterizata printr-o structura de nod situata pe partea inferioara a placii stergatorului. Acest lucru permite un contact puternic pe sol. Acest echipament este destinat sa se asigure ca petele persistente si murdaria grea sunt indepartate complet. In plus, stergatorul plat ar trebui sa ajunga in toate colturile.

Potrivit producatorului, mopul Vileda este potrivit pentru toate podelele dure si suprafetele sensibile precum parchetul sau laminatul. Prin urmare, capul mopului este usor de atasat la placa de mop. Acesta poate fi pliat folosind o pedala si capacul asezat pe podea. Accesoriul de stergere este umezit in galeata UltraMat si apoi stoars in PowerPress.

Ce este un mop?  In ajutorul menajer, o husa de mop din material absorbant este atasata de podea sau de o placa de mop. Dotate cu tehnologia corespunzatoare, stergatoarele permit curatarea umeda a podelei fara a fi nevoie sa se aplece. Majoritatea mopurilor au un maner telescopic si ofera functii diferite. Avem mai multe informatii despre mop si cum functioneaza in ghidul nostru in urma comparatiei de produse.

UltraMat din set este echipat cu un maner telescopic, care poate fi reglat flexibil in lungime si adaptat la dimensiunea corpului. Pe site-ul companiei, Vileda informeaza ca fibrele sintetice ale husei mopului elimina pana la 99 la suta din bacteriile de pe podea. In plus, husa este extrem de absorbanta si absoarbe eficient particulele de murdarie. Daca este necesar, este posibila curatarea capacului in masina de spalat la 60 de grade Celsius.

FAQ

Din ce material este fabricata husa setului complet Vileda UltraMat?

Husa pentru mop este realizata din microfibra, care trebuie sa fie absorbanta si robusta.

Mopul este potrivit pentru curatarea parchetului si laminatului?

Potrivit producatorului, UltraMat de la Vileda este potrivit pentru curatarea tuturor pardoselilor dure, inclusiv a parchetului si a laminatului.

Galeata are un compartiment separat pentru apa murdara?

Potrivit informatiilor clientilor Amazon, galeata setului complet are o singura camera, astfel incat apa de spalat si apa murdara sa se imbine.

Care este capacitatea cupei?

Galeata are o capacitate de 6 litri.

Care este latimea capacului stergatoarelor?

Capacul stergatorului are o latime de 35 de centimetri.

Mopul Vileda are maner telescopic?

Mopul are un maner telescopic care poate fi extins pana la o lungime maxima de 130 de centimetri.

2. Vileda Turbo EasyWring & Clean – mop cu husa 2-in-1 din microfibra

Potrivit producatorului, mopul Vileda Turbo EasyWring & Clean din setul complet este unul dintre ajutoarele de curatare prietenoase cu spatele. Prin urmare, acest lucru este posibil pe de o parte datorita tehnologiei utilizate si, pe de alta parte, datorita manerului telescopic reglabil. Acesta poate fi reglat la o lungime maxima de 130 de centimetri. Setul este format din:

 • Mop cu maner telescopic din trei parti
 • Galeata actionata cu pedala cu PowerSling si deschidere de turnare
 • Capac 2-in-1 din microfibra

Cu tehnologia mopului Vileda, PowerSleuder preia stoarcerea capacului. Apasand pe pedala, umiditatea mopului poate fi reglata individual pentru a reactiona corespunzator la diferitele pardoseli. Potrivit producatorului, forma triunghiulara a stergatoarelor asigura curatarea fara urme chiar in colturi.

Capac din microfibra 2 in 1 impotriva grasimilor, firimiturii si bacteriilor: Husa mopului consta dintr-o combinatie de microfibre si fibre kraft rosii, care, conform producatorului, indeparteaza murdaria grasa si absorb fara efort particulele si firimiturile. Prin urmare, microfibrele sunt compuse din milioane de fibre sintetice mici. Fibrele minuscule ar trebui sa slabeasca murdaria incapatanata si sa absoarba complet murdaria indepartata. Acest lucru ar trebui sa faca posibila eliminarea a peste 99 la suta din bacterii fara agenti de curatare chimici.

Potrivit producatorului, galeata Turbo EasyWring & Clean are o forma ergonomica si o greutate redusa. Mopul poate fi folosit pe toate podelele cu umiditatea adecvata, precum gresie, parchet si laminat. Are 28 de centimetri latime si galeata are o capacitate de 6 litri. Dupa curatarea casei, deschiderea larga a gurii si suportul manerului de pe manerul mopului ar trebui sa faciliteze turnarea apei.

Cum functioneaza un mop? Mai intai umpleti galeata cu apa calduta. Apoi scufunda mopul mai intai in apa si apoi in centrifuga. In functie de echipament, stoarcerea se face manual cu ajutorul unui cos de stoarcere sau prin rotire cu actionarea pedalei. Apoi curatati podeaua si repetati procesul pana cand totul este curat.

FAQ

Pot spala capacul stergatoarelor setului complet Turbo EasyWring & Clean de la Vileda in masina de spalat?

Da, conform producatorului, capacul poate fi spalat in masina de spalat la 30 de grade Celsius.

Pot spala capacul, inclusiv plasticul, in masina de spalat?

Potrivit clientilor de la Amazon, este posibil sa separati husa de plastic si sa spalati doar husa.

Galeata are sistem cu doua camere?

Nu, galeata cu forma ergonomica are o singura camera.

Pot curata laminatul cu mopul?

Potrivit producatorului, mopul de curatat Vileda Turbo EasyWring & Clean curata bine laminatul si parchetul, fara a lasa urme.

Mopul are maner telescopic?

Mopul are un maner telescopic care poate fi extins la o lungime de 130 de centimetri.

Mopul este potrivit pentru pardoselile din pluta?

Potrivit serviciului pentru clienti Vileda, utilizarea galetii rotative permite stergerea podelelor din pluta cu o carpa umeda.

Ofera Vileda o garantie pentru produs?

Conform informatiilor vanzatorului de pe Amazon, utilizatorii primesc o garantie de 2 ani pentru setul complet.

3. Mop electric de la CLEANmaxx cu un sistem special de filtrare cu doua camere

Potrivit producatorului, cu sistemul de mop cu putere nu mai trebuie sa va murdariti mainile, iar aplecarea este de domeniul trecutului: inmuiati capul mopului in apa din galeata si apoi puneti-l in spinner. Prin apasarea pedalei, storcatorul incepe sa se roteasca si elimina surplusul de apa. Datorita protectiei impotriva stropilor, nimic nu poate stropi, conform producatorului.

Cu un sistem de filtrare pentru apa curata de curatare: Potrivit producatorului, mopul de putere este primul mop cu sistem de filtrare cu doua camere de pe piata. Datorita tehnologiei CLEANmaxx, apa murdara este curatata. O insertie de filtru filtreaza apa murdara din galeata de curatare, astfel incat apa de curatare sa fie intotdeauna curata.

Potrivit producatorului, atasamentul de stergere este format din microfibre absorbante si moi, cu care se poate ajunge cu usurinta la locurile de sub mobilier si in colturile apartamentului. Fibrele actioneaza ca un magnet de murdarie si curata usor si delicat. Stergatorul de podea de la CLEANmaxx este potrivit pentru gresie, podele din lemn real, laminat si parchet. Posibilitatea de a roti accesoriul stergatorului la 360 de grade ar trebui sa faciliteze degajarea murdariei. Capacul mopului cu rasucire poate fi spalat in masina de spalat la 60 de grade Celsius. Manerul telescopic poate fi extins pana la 124 de centimetri.

Cum curat componentele mopului? Majoritatea huselor de mop pot fi indepartate si curatate in masina de spalat la pana la 60 de grade Celsius. Clatiti galeata si apasati, precum si celelalte parti ale mopului si lasati sa se usuce bine. Un capac de mop umed care ramane in galeata este predispus la pete de mucegai si mucegai. Acest lucru poate afecta performanta de curatare.

FAQ

Trebuie sa curat filtrul din galeata?

Utilizatorii Amazon recomanda clatirea galetii de mop cu apa curata. Datorita functiei centrifuge, particulele de murdarie din filtru ajung in apa.

Care este diametrul mopului pe produs?

Stergatorul are un diametru de 16 centimetri.

Din ce material este realizat atasamentul mop al mopului CLEANmaxx Power?

Accesorul stergator este format dintr-o piesa din plastic si capac din microfibra.

Setul de stergatoare are un sistem cu doua camere?

Mopul electric de la CLEANmaxx este echipat cu un sistem cu doua camere in galeata care filtreaza si curata apa murdara.

Cum separ mopul de farfurie?

Potrivit clientilor Amazon, stergatorul are un sistem de clic. Pentru a separa mopul de farfurie, asezati-l pe podea, calcati pe franjuri si trageti de maner. Acesta este modul in care stergatorul trebuie sa se desprinda de partea din plastic.

Mopul este potrivit pentru toate podelele dure?

Da, stergatorul ar trebui sa fie potrivit pentru toate podelele dure, cum ar fi gresie, lemn real, parchet si laminat.

4. Set Leifheit mop Clean Twist Disc cu opritor de centrifugare si imbinare la 360 de grade

Potrivit producatorului, mopul Leifheit ofera utilizatorilor de diferite dimensiuni optiunea de a lucra cu spatele. Acest lucru se datoreaza manerului telescopic, care poate fi extins pana la o lungime de pana la 130 de centimetri. Potrivit producatorului, proprietatile setului de mop Leifheit includ:

 • Tehnologie centrifuga patentata
 • Microfibre absorbante
 • Golire simpla a galetii

Cu imbinarea unghiulara plata a mopului de la Leifheit, locurile greu accesibile precum sub dulapuri sau sub canapea pot fi usor accesibile, conform producatorului. Articulatia la 360 de grade din zona inferioara a stergatoarei permite curatarea in linii serpentine. Husa mopului poate fi scoasa si spalata in masina de spalat rufe la 60 de grade Celsius.

  Mecanism de rotatie patentat cu opritor de rotire: Puneti mopul in cos, eliberati blocarea de pe maner si mutati mopul in sus si in jos. Apasand butonul de mai multe ori, se poate determina continutul de umiditate dorit al mopului pentru a sterge gresie, parchet sau laminat. Este posibil sa utilizati functia de oprire a rotatiei de pe stick. Avantajul sistemului se spune ca poate fi actionat fara a calca pe o pedala, fara a se apleca si fara a avea mainile umede si murdare.

Domeniul de livrare al setului de mop Clean Twist Disc include galeata cu maner si o capacitate de 20 de litri, precum si o sita centrifuga. Mopul Leifheit este disponibil si in diferite modele, de exemplu ca set complet cu un carucior pentru galeata. Acest lucru ar trebui sa permita o manipulare mai usoara datorita rolelor de 360 ​​de grade.

FAQ

Care este lungimea manerului mopului Leifheit?

Manerul telescopic are o lungime maxima de 130 de centimetri.

Primesc piese de schimb pentru setul Clean Twist Disc?

Da, conform utilizatorilor Amazon, sunt disponibile piese individuale sau piese de schimb pentru setul de mop de la Leifheit.

Mopul din microfibra este detasabil si lavabil?

Mopul Clean Twist Disc este detasabil si se poate spala la 60 de grade Celsius.

Apa murdara se amesteca cu apa curata?

Galeata are o singura camera cu un volum de umplere de 20 de litri. Aceasta inseamna ca apa murdara intra in apa dulce.

Pot curata laminatul cu racleta?

Potrivit producatorului, mopul Leifheit este potrivit pentru curatarea gresie, parchet si laminat.

Pot sa intru usor in colturi cu mopul?

Potrivit clientilor Amazon, nu este o problema sa curatati temeinic colturile cu stergatorul.

5. Mop fara atingere Mediashop Livington cu sistem cu doua camere

Potrivit producatorului, mopul este usor de utilizat. Mopul fara atingere de la Mediashop Livington este asadar originalul de la televizor. Podelele si suprafetele netede ar trebui sa fie rapid si usor de curatat. Setul este potrivit pentru toate tipurile de pardoseli precum laminat, parchet, linoleum si gresie. Datorita capului stergator rotativ la 360 de grade, conform producatorului, colturile si marginile inclinate sunt usor accesibile.

Sistem de camera pentru tampon din microfibra curat si uscat: Datorita sistemului cu dubla camera, mopul ar trebui sa fie rapid si usor de curatat si stoars. O camera curata tamponul si cealalta il usuca. Aceasta inseamna ca stergerea are loc cu o umiditate corespunzatoare si, conform producatorului, nu este nevoie sa asteptati pana cand podeaua este uscata.

Galeata de curatare are o capacitate de 2,7 litri si este relativ inalta si ingusta. Husa pentru mopul din microfibra ar trebui sa fie usor de indepartat datorita inchiderii cu velcro si a urechilor potrivite atasate la „nasuri”. Tamponul poate fi curatat in masina de spalat la 60 de grade Celsius. Stergatorul este disponibil in diferite modele, de exemplu in combinatie cu un detergent universal.

FAQ

Este posibil sa cumparati individual tampoane de curatare suplimentare pentru mopul Mediashop Livington Touchless?

Potrivit informatiilor clientilor Amazon, accesoriile de curatare ale sistemului de mop sunt disponibile individual.

Pot folosi alti agenti de curatare?

Utilizatorii Amazon scriu ca mopul poate fi folosit cu produse de curatare universale normale.

Stergatorul este potrivit pentru pardoseli laminate?

Mopul fara atingere de la Mediashop Livington poate fi folosit pentru toate podelele dure precum gresie, linoleum, laminat si parchet.

Capacul mopului este lavabil?

Husa mopului este lavabila la masina de spalat la 60 de grade Celsius.

Mopul este potrivit pentru parul de caine?

Conform experientei utilizatorului pe Amazon, stergatorul este potrivit pentru parul de caine. Cu toate acestea, se recomanda, prin urmare, sa aspirati inainte de curatarea umeda.

Apa murdara curge in galeata cand storc mopul?

Potrivit utilizatorilor Amazon, picurarea din apa nu poate fi evitata. Cu toate acestea, proportia care intra in apa dulce este, prin urmare, relativ mica.

Pot sa scot capacul de pe galeata?

Potrivit utilizatorilor Amazon, capacul este detasabil.

6. Set de mop Combi M micro duo de la Leifheit pentru zonele greu accesibile

Echipat cu sistemul patentat de clic Leifheit, sunt posibile diverse combinatii cu alte manere si produse de curatat podele, ceea ce face manerul versatil. Galeata apartinand setului Combi M micro duo are o capacitate de 12 litri. Cu ajutorul atasamentului Combi-Press, mopul de podea poate fi stors usor si confortabil, conform producatorului. Prin urmare, o adancitura in galeata ofera posibilitatea pur si simplu de a goli apa.

Curatare eficienta in colturi si locuri greu accesibile: Potrivit producatorului, capacul stergatoarelor inchide stergatorul pe partile laterale, astfel incat colturile si marginile sa nu fie o problema la stergere. Imbinarea flexibila, care poate fi rotita cu 360 de grade, si manerul inclinat permit, de asemenea, o curatare eficienta. Locurile dificil de accesat, cum ar fi sub dulapuri, paturi sau canapea, ar trebui sa fie usor accesibile cu micro duo-ul Combi M.

Potrivit producatorului, capacul de mop al mopului Leifheit este format din doua fibre care asigura curatenia adanca in pori. Prin urmare, firele cele mai fine, usor ridicate absorb murdaria si indeparteaza chiar si murdaria incapatanata fara niciun efort. Datorita presei de stergator, capacul mopului de podea ar trebui sa fie usor de spalat si de stoars in timp ce stai in picioare, fara sa te apleci.

Este un mop potrivit pentru curatarea tuturor podelelor? De obicei, este posibil sa curatati toate podelele dure sau netede cu un mop. Este important sa alegeti nivelul de umiditate in functie de natura solului.

Producatorul promite ca mainile umede si murdare vor fi un lucru din trecut. Pentru a apasa, deblocati capacul stergatoarelor cu un clic al piciorului, puneti capacul in accesoriul de presa si curatati-l si apasati-l afara apasand stergatorul in jos. Husa mopului are 33 de centimetri latime si se poate spala in masina de spalat rufe la 60 de grade Celsius.

FAQ

Cum schimb manerul mopului Leifheit?

Conform informatiilor vanzatorului de pe Amazon, manerul este echipat cu un fir.

Exista o camera separata pentru apa murdara?

Nu, galeata setului de mop Combi M micro duo de la Leifheit are un singur compartiment.

De unde pot obtine capace de schimb pentru stergatorul de podea Leifheit?

Conform informatiilor clientilor Amazon, husele de inlocuire sunt disponibile pe internet de la Amazon.

Care este latimea capacului stergatoarelor?

Mopul are o latime de 33 de centimetri.

Care este lungimea manerului setului Combi M micro duo?

Potrivit vanzatorului Amazon, tulpina are o lungime de 140 de centimetri.

7. Set complet Vileda SuperMocio 3 Action – mop cu zona de frecat

Potrivit producatorului, acest set complet de la Vileda asigura pardoseli dure curate stralucitor si asta cu un mod de lucru prietenos cu spatele si curat. Prin urmare, in galeata este posibil sa spalati mopul si sa il uscati individual cu ajutorul functiei de stoarcere. Setul este format din:

 • Galeata cu functie de stoarcere
 • Mop trifazic
 • Maner din trei parti cu sistem mono-click si maner ergonomic

Potrivit producatorului, capul de mop al SuperMocio 3 Action este fabricat din microfibra foarte absorbanta, care este alcatuita din trei fibre. Aceste fibre indeparteaza murdaria persistenta, petele si reziduurile de grasime fara a lasa reziduuri. Mopul ar trebui sa ridice parul, firimiturile si murdaria si sa le tina in tesatura. Dupa curatarea casei, puteti curata capacul mopului in masina de spalat la 60 de grade Celsius, ceea ce nu ar trebui sa afecteze performantele sale de curatare.

Zona de spalare si benzile flexibile din microfibra : Potrivit producatorului, capul mopului isi obtine puterea mare de dizolvare a murdariei din zona speciala de spalare si benzile albastre, flexibile din microfibra. Acesta din urma preia petele si depunerile grase de pe podea, in timp ce zona de frecat are rolul de a slabi si indeparta murdaria incapatanata si incapatanata.

Potrivit producatorului, schimbarea capului stergatorului este usoara datorita sistemului mono-click. Este posibila si depozitarea separata a capului mopului si a manerului mopului. Cu benzile foarte late, mopul ar trebui sa ofere cu 25% mai multa suprafata de stergere decat modelele anterioare si sa permita o curatare si mai eficienta. Cu stergatorul de pardoseala este posibil sa curatati piatra naturala, marmura, pardoseli din PVC, placi, terrazzo si linoleum.

FAQ

Mopul Vileda SuperMocio 3 Action este potrivit pentru podele din granit?

Potrivit producatorului, stergatorul este potrivit pentru stergerea pardoselilor din granit datorita functiei de strangere.

Capacul mopului este lavabil?

Da, husa SuperMocio 3 Action este lavabila la masina de spalat la 60 de grade Celsius.

Pot curata bine colturile cu mopul?

Potrivit producatorului, forma capului stergator face usoara curatarea marginilor si colturilor.

Setul complet include un sistem cu doua camere?

Nu, setul complet de la Vileda nu are sistem multicameral.

Pot indeparta parul cu racleta?

Potrivit producatorului, capacul pentru mopul trifazic ridica fara efort parul, firimiturile si murdaria.

8. Sistem de stergere CLEANmaxx Smart-Comfort – mop cu microfibre compactate

Cu mopul Smart Comfort de la CLEANmaxx, podelele dure precum gresia, laminatul si parchetul pot fi curatate foarte bine, conform producatorului. Racleta de podea este echipata cu o imbinare la 360 de grade, care ar trebui sa asigure accesul facil in zonele greu accesibile. Potrivit producatorului, microfibrele comprimate asigura rezultatul de curatare dorit al sistemului de stergere.

Potrivit producatorului, mopul CLEANmaxx se caracterizeaza prin sistemul sau cu doua camere, care este conceput pentru a umezi si usca mopul. Sistemul este conceput pentru a va asigura ca puteti curata si stoarce capacul mopului intr-un mod care este usor pe spate si fara sa va aplecati. O camera este folosita pentru a umezi capacul mopului, cealalta camera pentru a o stoarce. Cu cat mecanismul de uscare este actionat mai des prin miscarea lui in sus si in jos, cu atat mopul este mai uscat.

Ce inseamna sistemul cu doua camere? O galeata pentru mop cu doua camere face posibila separarea apei curate a mopului si a apei murdare una de cealalta.

Mopul masoara 33 x 12 centimetri, galeata masoara 37 x 25 x 41 centimetri. Manerul mopului este in trei parti si nu poate fi reglat pe inaltime. Mopul include galeata cu sistem cu doua camere si atasament, un picior de curatare si doua carpe de curatat.

FAQ

Care este latimea husei mopului?

Husa mopului CLEANmaxx Smart-Comfort masoara 33 x 12 centimetri.

Se lipesc firimiturile si parul de panza mopului de podea?

Potrivit utilizatorilor Amazon, carpa sistemului de stergere preia firimituri si par. Cu toate acestea, daca este posibil, indepartati murdaria grosiera cu un aspirator inainte de a sterge.

Pot spala capacul mopului?

Husa se poate spala in masina de spalat rufe la 60 de grade Celsius.

Din ce material este confectionata capacul stergatorului?

Husa este realizata din microfibre.

Pot ajunge in zone greu accesibile cu sistemul de stergere Smart-Comfort de la CLEANmaxx?

Potrivit producatorului, stergatorul plat are o articulatie pivotanta care face posibila curatarea zonelor greu accesibile.

9. Mop MASTERTOP – set cu o multime de accesorii pentru podele uscate si umede

Potrivit producatorului, stergatorul de podea se caracterizeaza prin calitatea sa inalta: galeata si manerul sunt fabricate din otel inoxidabil si, prin urmare, promit o durabilitate buna. Mopul MASTERTOP este echipat cu o unitate dubla pentru a spala si stoarce eficient capacul mopului. Cand pedala este apasata, motorul incepe sa se miste si capul mopului este stors. Cu cat apasati mai mult pedala, cu atat capacul stergatoarelor este mai uscat.

Care sunt diferentele dintre mopuri? Unii producatori isi echipeaza sistemele cu o sita centrifuga, in timp ce alte sisteme de stergere ofera o functie speciala de maner. Unele modele au functie de pulverizare, altele au functie de abur. Va explicam diferentele dintre variantele individuale in ghidul nostru.

Potrivit producatorului, setul de mop este potrivit pentru curatarea umeda si uscata a tuturor suprafetelor podelei, cum ar fi placi, lemn de esenta tare, ceramica si multe altele. Galeata are o capacitate de 10 litri si datorita sticlei de sapun din capacul recipientului de stoarcere, agentul de curatare intra direct in apa de stergere. De asemenea, este posibil sa depozitati in ea dezinfectanti sau produse de curatare speciale, astfel incat sa fie la indemana atunci cand este necesar. Setul de mop MASTERTOP vine cu o multime de accesorii:

 • 1 x galeata pentru mop cu protectie impotriva stropilor
 • 1 x maner telescopic din trei parti din otel inoxidabil
 • 1 x placa stergator
 • 3 x capete de mop din microfibra
 • 5 x carpe de curatat
 • 1 x sticla de detergent
 • 1 x dop din cauciuc moale

Manerul telescopic din otel inoxidabil poate fi reglat de mai multe ori, astfel incat lungimea manerului sa poata fi reglata individual. Manerul are o forma ergonomica si, conform producatorului, este usor de prins. Pentru o depozitare usoara si care economiseste spatiu, manerul telescopic are o deschidere mica in partea de sus pentru agatarea acestuia. Dupa curatare, este posibila scurgerea apei prin orificiul de scurgere de pe podea, care este inchis cu un dop moale din cauciuc.

FAQ

Care este lungimea maxima pe care o pot extinde manerul telescopic?

Conform imaginii de pe Amazon, manerul telescopic poate fi extins la 145 de centimetri.

Pentru ce tipuri de podele este potrivit mopul MASTERTOP?

Stergatorul de podea este potrivit pentru toate suprafetele de podea din lemn, ceramica sau gresie.

Care este volumul cupei din model?

Galeata are o capacitate de 10 litri.

Servetelele de curatare sunt servetele universale?

Potrivit clientilor Amazon, acestea sunt servetele universale care sunt incluse cu mopul MASTERTOP.

Pentru ce este pedala de pe galeata de mop?

Pedala de picior actioneaza mecanismul de rotatie pentru a invarti mopul.

10. Mop Ultramat 2-in-1 de la Vileda cu capac neted 3D

Mopul Vileda Ultramat 2-in-1 din cutia completa este potrivit pentru curatarea umeda a pardoselilor dure, cum ar fi placi, parchet sau laminat. Conform instructiunilor producatorului, petele si murdaria sunt indepartate temeinic si rezultatul este un rezultat genial. Datorita structurii sale, capacul plat pentru mop din microfibra ar trebui sa alunece cu usurinta pe podea. Pentru stergerea cu o carpa umeda, capacul este atasat de placa stergator folosind stifturi presate.

Capac cu structura 3D si flocare: Capacul mopului plat de la Vileda ruleaza foarte usor datorita structurii sale 3D si aluneca pe podea cand il stergeti. In plus, flocarea imbunatatita ar trebui sa asigure o absorbtie si mai buna a murdariei.

Potrivit producatorului, stergatorul plat elimina peste 99% din bacterii fara aditivi chimici. Acest lucru a fost confirmat de un institut acreditat si independent pentru imunologie si microbiologie. Datorita articulatiei flexibile la 360 de grade, ar trebui sa puteti sterge confortabil sub mobilier. Cu setul de mop care include accesorii, mainile trebuie sa ramana uscate si curate, iar spatele trebuie protejat.

Prin apasarea pedalei de pe stergatorul UltraMat, placa stergatoarelor se pliaza in sus. Acum este posibil sa umeziti sau sa spalati capacul mopului in galeata. Potrivit producatorului, cupa cu PowerPress in forma de V ofera optiunea de a spala si stoarce capacul din cupa fara niciun efort. Cu cat presiunea este mai puternica si mai frecventa, cu atat capacul mopului pierde mai multa apa.

FAQ

Pot curata podelele din lemn si pot laminat cu mopul Vileda?

Stergatorul plat este potrivit pentru curatarea laminatului, parchetului, gresiei si pardoselilor din lemn.

Trebuie sa adaug un agent de curatare la lichidul de spalare?

Potrivit producatorului, mopul Vileda indeparteaza peste 99 la suta din bacterii si germeni fara aditivi chimici. Cu toate acestea, este posibil sa adaugati un agent de curatare la apa de curatare.

Care este latimea stergatoarei?

Mopul are o latime de 36 de centimetri.

Manerul Ultramat 2-in-1 este un maner telescopic?

Da, potrivit vanzatorului de la Amazon, manerul telescopic poate fi extins pana la o lungime maxima de 130 de centimetri.

Pot cumpara husa ca accesoriu?

Husa de schimb pentru Ultramat 2-in-1 de la Vileda este disponibila separat de la Amazon, conform producatorului.

Galeata are sistem cu doua camere?

Este o galeata de curatare conventionala fara sistem de camera.

11. Mop Vileda EasyWring and Clean pentru indepartarea germenilor

Cu mopul EasyWring and Clean de la Vileda, extractorul electric preia stoarcerea capului mopului. Acest lucru este pentru a va mentine mainile uscate si curate. Tehnologia ar trebui sa permita, de asemenea, sa lucrezi intr-un mod usor pe spate. Potrivit producatorului, datorita formei sale triunghiulare, capul de mop extra-mare intra in fiecare colt si sterge podeaua in locuri greu accesibile. www.netvibes.com • zero two
 • aronia
 • olivia steer
 • nike air max
 • a51
 • calculator salariu brut
 • vremea pascani
 • pijama barbati
 • daemon tools
 • gsm arena
 • queen’s gambit
 • riga crypto și lapona enigel
 • vremea dorohoi
 • cazare busteni
 • ets 2 mods
 • scrisoare de intentie
 • bluze dama
 • adhd
 • lgbt
 • gabi lunca

Stergatorul este, prin urmare, potrivit pentru parchet, parchet laminat si gresie, precum si gresie si sticla.

Indepartati germenii fara substante chimice:  Potrivit producatorului, EasyWring and Clean permite eliminarea a peste 99% dintre germeni si bacterii. Fibrele stergatoarei absorb murdaria si bacteriile in timpul curatarii umede – fara adaugarea de agenti de curatare chimici.

Tija telescopica a mopului de podea poate fi extinsa pana la o lungime maxima de 130 de centimetri, astfel incat sa poata fi reglata individual in dimensiune. Mecanismul arunca murdaria si apa din racleta de podea si in galeata atunci cand pedala de picior este scufundata si pedala de picior este apasata. Puteti determina umiditatea mopului calcand pe pedala corespunzatoare. Potrivit producatorului, fibrele sale moi si subtiri ii permit sa fie folosit pe suprafete sensibile. Husa detasabila pentru mop este lavabila la masina de spalat la 60 de grade Celsius.

La ce ar trebui sa fiu atent cand sterg podele sensibile? Inainte de a sterge, indepartati pe cat posibil toate obiectele mobile de pe podea. In functie de pardoseala, este logic sa aspirati murdaria grosiera inainte de curatare. Podelele sensibile sunt, de asemenea, putin umede, ceea ce inseamna ca pot fi sters cu foarte putina umiditate.

FAQ

Imi pot curata podeaua din lemn natural cu mopul Vileda EasyWring si Clean?

Potrivit producatorului, podelele din lemn natural pot fi sterse cu stergatorul de podea. Avantajul consta in sistemul extractorului de putere, deoarece poate stoarce mopul cu o carpa umeda.

Masina de acoperire este lavabila?

Husa de mop a mopului EasyWring and Clean de la Vileda se poate spala in masina de spalat rufe la 60 de grade Celsius.

Trebuie sa adaug un agent de curatare in apa de stergere?

Potrivit clientilor Amazon, este posibil sa lucrati cu sau fara detergenti.

Care este lungimea manerului telescopic?

Tulpina are o lungime maxima de 130 de centimetri.

Capacul mopului lasa zgarieturi pe podeaua de lemn?

Producatorul promite ca capacul mopului este placut moale si nu lasa nici o zgarietura pe podea.

Cum blochez manerul telescopic la lungimea dorita?

Utilizatorii Amazon declara ca manerul telescopic este blocat prin rotire.

12. Blitzzauber 24 360 ° Mop Spin Mop cu o tija telescopica stabila din otel inoxidabil

Mopul 360 ° Mop Spin de la Blitzzauber 24 este proiectat intr-un albastru delicat. Cosul de rotire aproximativ rotund are dimensiuni de 45 x 28,5 x 29 de centimetri. Galeata de plastic are o pedala si este, de asemenea, rulabila. Apasand in mod corespunzator pedala, este posibil sa determinati individual nivelul de umiditate al mopului de podea. Domeniul de livrare include:

 • 1 x stergator de podea rotativ la 360 de grade cu maner telescopic
 • 2 x butoane de schimb
 • 1 x galeata cu cos de stoarcere
 • 1 x manual de instructiuni

Stabil, durabil si extensibil: Tija telescopica a stergatoarei este realizata din otel inoxidabil si este rezistenta la rugina. In plus, conform producatorului, ofera proprietati stabile si de lunga durata. Manerul mopului poate fi scos la o lungime maxima de 123 centimetri si are un diametru de 22 milimetri.

Mopul este umezit intr-o jumatate a galetii, cealalta jumatate este folosita pentru a stoarce umezeala. Producatorul promite o asamblare simpla a stergatoarelor de podea. Cele doua butoane de schimb incluse in livrare sunt menite sa prelungeasca durata de viata a Mop Spin la 360°.

FAQ

Care este lungimea manerului telescopic al mopului Blitzzauber 24 360 ° Mop Spin?

Manerul telescopic are o lungime maxima de 123 de centimetri.

Din ce material este fabricat manerul?

Potrivit producatorului, manerul telescopic al Mop Spin 360 ​​° de la Blitzzauber 24 este fabricat din otel inoxidabil robust, fara rugina.

Din ce material este confectionata capacul stergatorului?

Stergatorul are un capac din microfibra.

Pot sa intorc capul mopului la 360 de grade?

Potrivit producatorului, capul mopului poate fi rotit la 360 de grade.

Ce este un mop si cum functioneaza?

Un mop este un dispozitiv de curatare cu ajutorul caruia de obicei puteti curata umeda toate podelele dure cu o suprafata neteda in interiorul apartamentului. Cu dispozitivele adecvate de stoarcere sau rotire, ajutoarele casnice ofera functii utile care fac curatarea mai igiena si mai usoara. Lucrul cu un mop este usor pe spate, deoarece nu este nevoie sa te apleci constant pentru a ridica carpa de curatare si a o stoarce peste galeata. In plus, mainile raman curate si uscate.

Forma moderna a mopului: Aceste mop moderne de podea au putine in comun cu forma originala a mopului. In forma sa originala, mopul a fost folosit pentru a ridica praful uscat sau murdaria. Nu exista nicio posibilitate de stergere umeda.

Exista mai multe sisteme diferite cu care functioneaza mopul. In timp ce unele galeti pentru mop au o pedala pentru a indeparta umezeala, alte sisteme de stergere folosesc mecanisme de stoarcere sau rotire. In plus, stergatoarele au forme diferite: pot fi gasite modele rotunde, dreptunghiulare sau triunghiulare. Capacele sau stergatoarele mopurilor difera, de asemenea, prin materialele lor.

In cazul mopurilor cu stergatoare dreptunghiulare, care se mai numesc stergatoare plate, capacul este atasat la baza stergatorului cu stifturi de presare sau cu un fel de banda cu velcro. Husa este de obicei detasabila si la celelalte modele. Aceasta conexiune a husei mopului face posibila curatarea acestuia in masina de spalat, daca este necesar.

Mecanismul de strangere sau filare este de obicei continut intr-un accesoriu din partea superioara a cupei, care este conceput ca un fel de cos. In functie de sistem, mopul atasat de maner este plasat in accesoriul de stoarcere, iar strangerea se realizeaza folosind o pedala, mecanism de rotire sau apasarea manerului. Acest proces indeparteaza excesul de apa si il arunca in galeata fara a folosi nicio forta.

Diferitele tipuri de mop

Comparatia noastra de produse a aratat deja ca exista diferite tipuri de mop. Impartirea aparatelor de uz casnic se face in mai multe tipuri. In cele ce urmeaza denumim si sisteme pe care nu le-am prezentat in comparatia noastra:

 1. Stergatoarele plate cu o carpa de unica folosinta functioneaza cu carpe de curatare de unica folosinta  care trebuie aruncate dupa stergere. Aceste sisteme sunt adesea utilizate in incaperi cu suprafete mari pentru care se doreste un timp scurt de curatare.
 2. Stergatoarele plate cu functie de pulverizare sunt echipate cu un rezervor de apa. Cu sistemul, mopul de podea primeste intotdeauna apa, daca este necesar aceasta poate fi o solutie detergent-apa. Tehnologia de pulverizare este actionata mecanic. Avantajul acestui sistem este ca nu este necesara o galeata cu apa. Capacitatea limitata de apa a rezervorului este un dezavantaj.
 3. Stergatoarele plate cu carpe din microfibra lavabile apartin designului ecologic al sistemelor de stergere. Datorita suprafetei de stergere relativ mari, aceste stergatoare de podea sunt potrivite pentru suprafete mai mari de podea. Lavetele din microfibra sunt de obicei dreptunghiulare si conectate la placa stergatoare cu un sistem Velcro sau cu butoane presate. Avantajul carpei din microfibra: dupa curatare se poate spala in masina de spalat rufe la 60 de grade Celsius.
 4. Stergatoarele plate cu functie de abur  sunt printre cele mai eficiente stergatoare de podea . Efectul de curatare este foarte mare datorita aburului fierbinte. Caldura aburului permite uciderea germenilor, agentilor patogeni si a bacteriilor.
 5. Mopul cu plus din microfibra este foarte potrivit pentru curatarea pardoselilor cu gresie. In functie de cat de adanc sau de adancime sunt rosturile dintre placile individuale, puteti alege intre o carpa din microfibra cu fibre mai scurte sau mai lungi.
 6. Mopul cu smocuri este cel mai cunoscut si cel mai comun tip de mop. Stergatorul are fibre bucle realizate dintr-un amestec de poliester-bumbac. Pardoselile din PVC sau pardoselile din linoleum devin foarte curate cu mopul cu capete.

Nu toate mopurele sunt potrivite pentru curatarea uscata si umeda. Majoritatea stergatoarelor de pe piata sunt concepute numai pentru curatare umeda. Putine stergatoare de podea sunt potrivite pentru podele uscate si umede.

La ce folosesc un mop si cum il folosesc corect?

Un mop poate fi folosit oriunde nu exista covoare si unde suprafata este cat mai neteda. Datorita reglajului individual al umiditatii prin functia de stoarcere sau rotire, stergatoarele de podea sunt potrivite pentru curatarea pardoselilor din lemn precum parchetul si laminatul.

Informatii din statistici:  Exista un miliard de bacterii pe 10 centimetri patrati de husa de mop. Prin urmare, mopul este considerat o capcana pentru bacterii si trebuie curatat cat mai regulat posibil. Pe locul doi ocupa buretele de spalat vase cu 100 de milioane de bacterii pe 10 centimetri patrati. Locul al treilea a fost la cosul de gunoi, urmat de frigider.

Diferitele sisteme de mop sunt de obicei operate intuitiv; in cele mai multe cazuri, citirea instructiunilor de utilizare nu este absolut necesara, dar este totusi recomandata. Va explicam procedura generala mai jos:

 • Umpleti pe jumatate galeata setului de mop cu apa calduta si putin detergent.
 • Atasati capacul stergatoarelor pe placa stergatoarelor si totul, daca este necesar, pe baza stergatoarelor.
 • Apoi scufundati capul stergator in rezervorul de apa.
 • Asezati mopul in dispozitivul de stoarcere sau de rotire pentru a indeparta excesul de apa si pentru a raspunde diferitelor proprietati ale podelei.
 • Dupa ce stergeti cateva miscari pe podea, curatati mopul. Asta inseamna, pur si simplu scufundati stergatorul in rezervorul de apa si apoi stoarceti-l din nou.
 • Repetati acest proces pana cand suprafata dorita este curata.

Majoritatea galetilor au o deschidere de turnare. Acest lucru ar trebui sa faca posibila turnarea fara probleme a apei de curatat. Dupa ce podeaua a fost curatata, husa poate fi de obicei spalata in masina de spalat la 60 de grade Celsius.

Va rugam sa retineti: atunci cand spalati husele de mop, nu utilizati balsam de rufe. In plus, temperaturile de spalare de peste 60 de grade Celsius pot deteriora fibrele husei.

Avantajele si dezavantajele mopului ca mop plat

Forma plata, dreptunghiulara este tipica stergatoarelor plate. Datorita latimii, suprafetele mari pot fi curatate relativ rapid. Daca utilizatorii opteaza pentru un mop cu carpe de unica folosinta sau varianta mai ecologica cu huse de mop lavabile depinde de nevoile si ideile lor personale. In urmatoarea prezentare generala, vom discuta despre avantajele si dezavantajele stergatoarelor plate cu o carpa lavabila.

Avantajele si dezavantajele mopului cu huse lavabile

 • Curatare eficienta si rapida
 • Potrivit pentru suprafete mai mari
 • Potrivit pentru diferite dimensiuni ale corpului datorita tijei telescopice
 • Inalta flexibilitate si manevrabilitate
 • Munca curata si prietenoasa cu spatele
 • Husa lavabila si refolosibila
 • Locuri greu accesibile nu intotdeauna accesibile
 • Numai partial adecvat pentru pardoseli din lemn de inalta calitate

Cele mai importante criterii de cumparare atunci cand cumparati un mop

In acest moment am compilat criteriile importante care ar trebui sa fie luate in considerare la cumpararea unui mop. La ce sa fiti atenti cand cumparati un mop:

 1. Mop plat sau mop cu franjuri? Dimensiunea apartamentului joaca un rol decisiv in raspunsul la aceasta intrebare. Un mop cu franjuri este potrivit pentru curatarea apartamentelor mai mici, in timp ce stergatoarele plate sunt utile pentru suprafete mai mari.
 2. Materialul mopului vorbeste nu numai pentru calitatea dispozitivului de curatare, ci reprezinta si minutiozitatea curateniei casei. Majoritatea produselor sunt echipate cu huse din microfibra sau atasamente sub forma de tampoane, care de obicei absorb murdaria grosiera fara probleme. Potrivit producatorului, unele modele pot indeparta murdaria grasa.
 3. Manerul mopului ar trebui sa fie un maner telescopic, deoarece acesta poate fi ajustat individual la dimensiunea corpului. Deci te poti peri in cea mai ideala postura, care ar trebui sa previna durerile de spate.
 4. La cumpararea unui mop trebuie luata in considerare si starea podelei . Aveti nevoie in primul rand sa curatati pardoseli cu gresie sau in principal podele din lemn, cum ar fi parchetul sau laminatul? In cazul pardoselilor din lemn, este important ca curatarea sa se faca doar cu o carpa umeda pentru a nu deteriora materialul. Prin urmare, ar trebui sa fie posibila ajustarea individuala a dozei de umiditate si a reglajului pentru mopul de podea.
 5. Mobilitatea sub forma unei articulatii pivotante joaca un rol important in manipularea si manevrabilitatea mopului. Multe modele sunt echipate cu o imbinare la 360 de grade care ofera o curatare flexibila. Acest lucru il face relativ usor de curatat sub mobilier si in zonele greu accesibile.
 6. Mecanismul centrifugal sau de stoarcere al recipientului de apa joaca un rol important in decizia de cumparare. Tehnica este diferita, dar rezultatul este acelasi. In timp ce unele sisteme de mop au o pedala pentru mecanismul de stoarcere, altele folosesc o functie de rotire. Ce sistem este potrivit depinde in cele din urma de preferinte si evaluari cu privire la mecanismul care este mai bun.

Alte functii ale mopului

Diverse functii sunt menite sa faciliteze curatarea cu mopul. In acest moment, vom explica aceste optiuni in termeni mai concreti:

 • Tehnologia centrifuga preia stoarcerea capacului mopului, astfel incat lucrarile de curatare se pot face intr-un mod usor pe spate si cu mainile uscate si curate. Cu functia de centrifugare, umiditatea mopului poate fi determinata individual.
 • In cazul galetilor cu pedala , capacul este stors prin apasarea pedalei. Cu cat pedala este apasata mai des, cu atat capacul stergatoarelor este mai uscat.
 • Functia stop-stop permite dozarea precisa a umiditatii din mopul de podea. Parghia de pe manerul stergatoarelor opreste ejectarea.
 • Sistemul cu doua camere al galetii pentru mop are avantajul ca galeata este impartita in doua camere. In timp ce apa curata de curatat este intr-o camera, a doua camera capteaza apa murdara. Un model ofera un filtru care ar trebui sa mentina curata apa de curatare.

Istoria mopului

Istoria popularului ajutor de familie dateaza din 1837. Jacob Howe a inventat mopul in Massachusetts la acea vreme. Cu toate acestea, cand a fost inventat mopul, apare si numele antreprenorului spaniol Manuel Jalon Corominas. In anii 1950, a primit un brevet pentru mopul pe care l-a inventat, care era echipat cu un stoarce oarecum neobisnuit. Potrivit acestuia, ideea a venit cand a vazut ca se curata avioanele cu tulpini lungi.

S-a nascut „carpa de curatare pe un bat”. Acest stergator original a servit ca sablon pentru sistemele moderne de stergere de azi. Mopul a fost dezvoltat in continuare de single-ul american Joy Mangano. Cauta un mop care sa poata fi strans usor, fara efort si fara sa va ude si sa murdareasca mainile. Americanca si-a prezentat inventia pe un cunoscut canal TV de cumparaturi la domiciliu cu un succes urias: 18.000 de mopuri au fost vandute in 20 de minute.

Ce podele pot curata cu mopul?

Exista adesea diferite acoperiri de podea intr-o casa sau un apartament, dintre care unele necesita ingrijire si curatare individuala. Prin urmare, inainte de a cumpara un mop, ar trebui sa fie clara intrebarea care sunt acoperirile de podea sa curatati. Mopul este potrivit pentru curatare:

 •  Gresie : Aceasta pardoseala este considerata a fi relativ insensibila, astfel incat curatarea se poate face cu apa foarte calda pana la calda. Caldura dizolva murdaria incapatanata, astfel incat sa poata fi indepartata cat mai usor. Un strop de detergent, esenta de otet sau detergent de otet ar trebui sa imbunatateasca rezultatul curatarii.
 • Parchetul sau parchetul din lemn sunt printre cele mai sensibile pardoseli. La stergerea acestui tip de pardoseala, ar trebui folosita foarte putina apa, deoarece excesul de apa ar putea patrunde in scanduri sau parchet. Lavetele din bumbac sau husele din bumbac sunt potrivite pentru curatare, husele cu microfibra sunt mai degraba nepotrivite pentru podelele din lemn. Indepartati murdaria si praful cu un aspirator inainte de a sterge cu o carpa umeda.

  Sfat: Parchetul si parchetul din lemn pot fi curatate bine si eficient cu un sapun special pentru podea din lemn. Umeziti murdaria incapatanata cu putin alcool pentru a absorbi reziduurile cu carpa de bumbac.

 • Laminatul este unul dintre pardoselile mai ieftine si este o alternativa la parchet. Aceasta pardoseala poate fi curatata cu un strop de detergent si apa rece pana la calduta. Cu un pic de agent de clatire in apa de curatare, este posibil sa preveniti dungile.
 • Linoleum: Pentru a curata linoleum, apa trebuie sa fie cel mult calduta. Apa prea fierbinte, precum si abrazivii agresivi sau agentii de curatare pot deteriora stratul protector superior al linoleumului. Producatorii ofera produse de curatare speciale cu o valoare scazuta a pH-ului pentru linoleum.
 • PVC-ul  este usor de curatat cu un mop si otet de mere adaugat in apa. Acest lucru nu ar trebui sa atace stratul protector superior.
 • Puteti curata dopul cu o carpa umeda. Pur si simplu adaugati o picatura de otet in apa si utilizati un mop din microfibra. Pluta trebuie curatata bine la fiecare 2 luni si o data pe saptamana in masura normala. Exista sapunuri speciale pentru podele din lemn pentru pardoseli din pluta unsa cu ulei si un detergent special pentru podele din pluta sigilate.

Exista alternative la mop?

Ca alternativa la mop, trebuie mentionata curatarea clasica cu scruber si carpa de curatat. O alta alternativa, mai moderna si mai convenabila, la mop este, de exemplu, aparatul de curatat cu abur. Dispozitivul curata podeaua cu abur fierbinte. In timp ce mopul este potrivit numai pentru curatarea podelelor dure, curatatorul cu aburi este potrivit si pentru covoare. Cu toate acestea, aceste aparate electrocasnice necesita o conexiune la curent, iar pretul de achizitie este mult mai mare.

Curatarea podelei este usoara cu un mop robot. Aceste dispozitive curata podeaua complet automat si, mai ales, atunci cand este umeda. Robotii de curatare functioneaza cu baterii si pot functiona doar pentru o perioada limitata de timp. Dispozitivul are nevoie de o anumita perioada de timp pentru suprafete mai mari si apartamente. In plus, costurile de achizitie pentru un mop robot sunt relativ mari in comparatie cu un mop.

Maturile cu aburi sunt o alta alternativa. Vizual, dispozitivele amintesc de o matura cu un rezervor de apa in maner. Dupa incalzirea apei din rezervor, ar trebui sa fie posibila indepartarea murdariei incapatanate fara eforturi mari si fara substante chimice. Aspiratoarele umede, aspiratoarele, aspiratoarele si robotii de aspirare sunt, de asemenea, o alternativa la mopuri, dar sunt mult mai scumpe de cumparat si uneori mai complexe de utilizat.

Cat de des trebuie sa curat podelele?

Frecventa curatarii podelei este individuala si la latitudinea utilizatorului. Daca in gospodarie sunt mai multe persoane, de obicei este mai multa murdarie. Animalele de companie si copiii care sunt adesea afara aduc adesea murdarie in casa. Pentru a elimina acest lucru, este necesar sa aspirati sau sa stergeti podeaua.

Manipulare convenabila pentru curatenii frecventi: cu cat mopul este folosit mai des, cu atat este mai importanta calitatea inalta a dispozitivului. Daca stergatorul este folosit frecvent, trebuie acordata atentie caracteristicilor confortabile, cum ar fi manerul telescopic, un sistem cu doua camere si o functie de stoarcere sau rotire usor de utilizat.

Cum sa curatati din nou podelele – instructiuni pas cu pas

 1. Daca este posibil, indepartati de pe podea obiectele sau mobilierul usor de indepartat, cum ar fi scaunele. Puteti, de exemplu, sa il puneti pe acesta din urma cu susul in jos pe blatul mesei.
 2. Inainte de a sterge cu o carpa umeda, va recomandam sa curatati podeaua cu un aspirator sau sa folositi o matura pentru a indeparta murdaria grosiera, cum ar fi firimiturile, particulele de praf sau parul. Acestea ar contamina foarte repede apa de curatare.
 3. Umpleti galeata de curatare a sistemului de mop cu apa aproximativ o treime. Un agent de curatare usor, potrivit pentru acoperirea podelei, curata si ingrijeste podeaua.
 4. Asezati accesoriul pentru stoarcet sau accesoriul spinner pe galeata de curatare si conectati capacul mopului la piciorul mopului.
 5. Scufundati capacul mopului in apa de curatare si umeziti-l. Indepartati excesul de umiditate cu sistemul respectiv de stoarcere sau de filare.
 6. Este logic sa incepeti curatarea intr-un colt si sa mutati racleta de la stanga la dreapta si de la dreapta la stanga. Pentru o pardoseala curata si radianta sau pentru murdarie incapatanata, periati de mai multe ori aceeasi zona.
 7. Curatati capacul dupa cateva goluri. Pentru a face acest lucru, tineti mopul in apa de curatare si apoi uscati-l din nou.

Pentru un rezultat fara urme: Faptul ca podeaua este fara urme la stergere nu se datoreaza agentului de curatare, ci tehnicii de stergere. Pentru a obtine o pardoseala frumoasa si fara urme, este important ca solutia de curatare sa se usuce lent. Pe suprafata podelei se creeaza o pelicula uniforma si usoara. Daca acest film se usuca uniform, rezultatul este perfect. Daca, pe de alta parte, se usuca neuniform si apar fisuri in pelicula, rezultatul sunt benzi de curatare inestetice.

Intrebari frecvente – intrebari frecvente despre mopuri

De unde pot cumpara un mop?

Mopurile sunt disponibile in supermarketuri, farmacii, magazine cu discount si magazine specializate. Cand cumparati la fata locului din magazin, este posibil sa priviti mopul in detaliu si sa testati manevrarea. In schimb, selectia de pe Internet este mult mai mare. Exista, de asemenea, oportunitati grozave de a economisi cativa euro in comparatie cu cumpararea de pe site. Opiniile si evaluarile clientilor pot ajuta la luarea unei decizii corecte de cumparare.

Cat costa un mop?

Majoritatea producatorilor vand mopurile in seturi complete, care includ galeata, mopul cu stoarcet sau spinner si un capac de mop asortat. Preturile variaza si depind de calitatea, caracteristicile si functionalitatea produsului. Seturi de mop ieftine pot fi gasite in segmentul de pret din doua cifre din mijloc. Mopurile cu atasamente diferite si de inalta calitate pot avea costuri de aproape trei cifre.

Pentru ce este utila articulatia de 360 ​​de grade de pe mop?

Datorita imbinarii la 360 de grade, curatarea in linii serpentine este posibila. In plus, in zonele greu accesibile, de exemplu sub mobilier, se poate ajunge mai usor.

Pot curata faianta cu mopul?

Unii producatori afirma in descrierea produsului ca gresia poate fi curatata cu un mop.

Stiftung Warentest a efectuat un test de mop?

Stiftung Warentest este cunoscuta pentru testele de produse, prin care sprijina consumatorii in deciziile lor de cumparare. Compania a analizat diferitele sisteme de stergator intr-un test. In test: mopuri cu carpe de unica folosinta si sisteme cu huse din bumbac sau microfibra.

Stiftung Warentest a pus sub microscop un total de 10 sisteme de stergere a podelei. Stergatoarele au trebuit sa-si demonstreze abilitatile si sa arate ce au de oferit in ceea ce priveste manipularea, curatarea, manipularea si rezultatele curatarii. Mai multe informatii despre testul mop si rezultatele acestuia pot fi gasite aici.

Exista un test de mop de la Oko Test?

La Oko Test, binecunoscuta companie de testare care informeaza si consumatorii in teste independente, nu am putut gasi un test de mop. In cazul in care portalul consumatorilor efectueaza si publica un astfel de test sau unul similar in viitorul apropiat, va vom informa despre rezultat in acest moment. Un test al agentilor de curatare universal, care a fost actualizat ultima data la sfarsitul lunii octombrie 2020, ar putea fi interesant. Informatiile sunt disponibile aici.

glosar

Deschidere de turnare

Acesta este amplasat pe galeata de curatare si este destinat sa permita turnarea apei de curatare usor si convenabil.

Stergator plat

Mopurile plate sunt unul dintre tipurile de mopuri si se caracterizeaza prin forma lor dreptunghiulara.

Maner telescopic

Maner racleta care poate fi ajustat individual la inaltimea utilizatorului. Acest lucru asigura ca munca este mai usoara pe spate.

Cap stergator

Aceasta este partea din fata a mopului, care se afla pe bat. Capul mopului este format din placa de mop si capacul mopului.

Placa stergatoare

Acesta este un nume pentru placa de pe manerul mopului. Capacul sau tamponul pentru stergere este atasat de acesta. Placa stergatoare sau placa de baza poate avea diferite forme – in cea mai mare parte este dreptunghiulara, rotunda sau triunghiulara.

Comparatie mop 2021: Gaseste cel mai bun mop acum

Loc Articol Timp Pret Cumpara 1. Set complet Vileda UltraMat Mop 10/2020 22,36 € Pentru Oferta 2. Mop Vileda Turbo EasyWring & Clean 10/2020 29,99 € Pentru Oferta 3. Mop CLEANmaxx Power 10/2020 44,99 € Pentru a oferi 4. Set Clean Twist Disc Mop 10/2020 € 34,49 De oferit 5. Mediashop Livington Touchless Mop 10/2020 € 29,00 € De oferta 6. Leifheit Set Combi M micro duo mop 09/2020 19,98 € La oferta

Sfatul nostru pentru tine:

 • Set complet de mop Vileda UltraMat