Categorii
Diverse

Cusut negri mici: Instructiuni de la Guido Maria Kretschmer

5 august 2021, ora 8:32

Vrei sa-ti coase o rochie neagra? Aici veti gasi un model care include un model si instructiuni – proiectat de designerul vedeta Guido Maria Kretschmer.

Coaseti lucruri mici negre – aveti nevoie de acestea:

 • 1,9 m tesatura exterioara, cel putin 140 cm latime
 • 12 cm satin, cel putin 140 cm latime
 • Captuseala de 1,7 m, latime de cel putin 140 cm
 • Insertie usoara de calcat de 45 cm, latime de 90 cm
 • ata de cusut potrivita
 • Fermoar cu cusatura, lungime 60 cm
 • 1,5 m banda asortata, prepliata
 • 1 buton mic sau carlig si ochi

Cusut negru mici – foi de taiat pentru descarcare si tabel de masurare

Aici puteti gasi o versiune corectata a modelului pentru mica rochie neagra:

Iata foaia taiata de imprimat in format A4.

Click aici pentru tabelul de masuratori.

Marime: 34, 36, 38, 40, 42, 44

Tesatura recomandata: tesatura moale, fluida, gata facuta, de exemplu crepon de lana, matase, viscoza, bumbac usor sau tesaturi mixte

Caracteristici: rochie cu decolteu larg rotund, maneci scurte, top care imbratiseaza silueta si fusta lata cu panou balansoar. Cusaturi despartitoare si fermoar la spate.

Nivel de dificultate: exigent

Rochia oscilanta cu fusta pana la genunchi vine aici ca o „rochie neagra”. Insertiile laterale din satin negru accentueaza talia si flateaza silueta, la fel ca sagetile din fata. Cusaturile impartite in spate asigura o potrivire perfecta. Rochia se potriveste perfect datorita captuselii, dar coaserea dureaza ceva timp. Daca vrei sa incerci mai intai daca croiala ti se potriveste, poti sa o coasi si ca o rochie plina de viata de vara dintr-o tesatura de bumbac florala si sa faci fara captuseala.

Nota!

Spalati si calcati materialul inainte de a o taia. Alocatia de cusatura este deja inclusa in model. Sunt afisate alocatiile pentru tiv. Transferati toate marcajele pe partea gresita a materialului.

Planul sectiunii

© PR

© PR

© PR

© PR

Tesatura exterioara

1. Calcati pe insertie: Calcati insertia pe spatele tuturor tivului si al decolteului. Va rugam sa retineti temperatura de calcat specificata de producator. Coaseti cusaturi de sustinere de-a lungul marginilor rotunjite ale decolteului din fata si din spate.

2. Cusaturi de despartire din spate: Asezati o parte din spate si o parte laterala in partea dreapta si inchideti cusatura de despartire numai pana la colt. Taiati alocatiile de cusatura pe curbe. Coaseti piesele impreuna pentru cealalta parte in acelasi mod.

3. Bonuri pentru decolteul din spate: Fixati cele doua bonuri pentru decolteul din spate, in partea dreapta, impreuna pe marginile decupate corespunzatoare si coaseti. Taiati alocatiile de cusatura pe curbe. Calcati cu grija. Start.

4. Decolteu din fata: prindeti decolteul din fata partile drepte impreuna pe decolteul din fata si coaseti, acordand atentie centrului din fata. Taiati cotele de cusatura pe curbe. Calcati cu grija.

5. Cusaturi la umeri: asezati partile din fata si din spate pe partea dreapta impreuna. Ambele cusaturi de umar sunt fixate, cusaturile de atasament ale documentelor trebuie sa corespunda exact. Coaseti si calcati alocatiile de cusatura separat.

6. Cusaturi laterale: partile din fata si din spate sunt inca pe partea dreapta impreuna. Pin si coaseti ambele cusaturi laterale. Taiati cote de cusatura pe curbe si calcati-le.

7. Insertie din satin in talie: Coaseti cele doua insertii laterale (satin) laturile drepte impreuna pe marginile inferioare ale partilor laterale cusute impreuna din fata si din spate.

8. Coaseti piesele de prag lateral pe partea din fata: Coaseti o margine a partii de prag lateral laturile drepte impreuna la marginea corespunzatoare a partii din fata. Calcati alocatiile de cusatura in afara. Coaseti cealalta parte a fustei laterale pe cealalta margine a partii frontale in acelasi mod.

9. Coaseti partile marginilor laterale pe partea din spate: Coaseti marginile libere ale partilor laterale ale partilor din dreapta impreuna la marginile corespunzatoare ale partilor din spate. Calcati alocatiile de cusatura in afara.

10. Pliuri frontale in partile fustei laterale: Indoiti marginea superioara din fata a partii fusta laterala astfel incat linia de pliere trasata sa se afle pe cusatura din fata. Capsati pliul. Repetati pe cealalta parte.

11. Pliuri din spate pe partea laterala a fustei: Indoiti marginea superioara din spate a partii laterale a fustei, astfel incat linia de pliere sa fie pe cusatura din spate. Capsati pliul. Repetati pe cealalta parte.

12. Cusatura in talie: Indoiti partea superioara in jos la inaltimea taliei, astfel incat sa se aseze pe partea dreapta impreuna pe fusta. Pin cusaturile laterale ale taliei. Cand coaseti, incepeti din lateral, introduceti acul in colt, intoarceti lucrarea si imbinati sageata din fata dintr-o singura miscare. Innodati bine firele in punctul de sageti. Taiati permisele de cusatura la colturi si calcati cu grija. Pentru a doua cusatura de talie, incepeti de asemenea in lateral si se termina in punctul de sageata.

Captuseala

13. Cusaturi despartitoare din spate: Asezati o parte superioara din spate si o parte laterala in partea dreapta si inchideti cusatura de despartire. Taiati cotele de cusatura pe curbe. Coaseti piesele impreuna pentru cealalta parte in acelasi mod.

14. Darts: Cosa sagetile in partea superioara din fata. Innodati firele la varfurile sagetilor.

15. Cusaturi de umar: Asezati partea superioara a captuselii din fata si din spate impreuna. Pin si coase ambele cusaturi de umar. hs-rm.ru Calcati alocatiile de cusatura in afara. • dacia sandero
 • remixshop
 • download youtube mp3
 • star wars
 • trans
 • calendar ortodox 2021 iunie
 • kika
 • alba iulia
 • fgo
 • boxa portabila
 • locuri de munca ploiesti
 • apartamente de vanzare bucuresti
 • nvidia drivers
 • recom online
 • vremea in craiova
 • tom cruise
 • friends
 • imprimanta
 • opinia buzau
 • maradona
16. Cusaturi laterale ale varfului: fata si spate sunt inca partile drepte impreuna. Inchideti cusaturile laterale ale varfului. Taiati alocatiile de cusatura pe curbe si calcati cu atentie.

17. Cusaturi frontale ale fustei: Asezati o parte a fusta laterala si partea din fata a fustei pe partile drepte impreuna si coaseti impreuna de-a lungul unei margini. Coaseti cealalta parte a fustei la cealalta margine. Calcati alocatiile de cusatura in afara.

18. Cusaturile din spate ale fustei: Coaseti marginile libere ale partilor laterale ale fustei din dreapta impreuna la marginile partilor fustei din spate. Calcati alocatiile de cusatura in afara.

19. Cusatura in talie: Indoiti partea de sus in jos, astfel incat sa se aseze pe partea dreapta impreuna pe fusta. Marcajele pentru partea centrala din fata sunt unul deasupra celuilalt. Inchideti cusatura taliei dintr-o singura miscare, incepand si terminand in centrul spatelui. Calcati alocatiile de cusatura la fusta.

Puneti tesatura exterioara si captuseala impreuna

20. Scurtati marginile decupate: Coaseti captuseala partile drepte impreuna pe documentul decupat. Taiati marginile de cusatura de-a lungul curbei, apoi calcati captuseala spre marginea de cusatura si departe de marginea decolteului. Pilota aproape de cusatura de atasare numai prin captuseala si adaosul de cusatura. Calcati captuseala pe dos.

21. Introduceti fermoar: In centrul spatelui, plasati un fermoar invizibil intre cele doua parti ale spatelui din material exterior. Calcati cu grija.

22. Coaseti captuseala la fermoar: Deschideti fermoarul. Indoiti captuseala aproape de margine, linia de rupere corespunde centrului spatelui. Pin si coaseti captuseala aproape de dintii fermoarului. Repetati de cealalta parte a fermoarului.

23. Cusatura centrala din spate: Asezati rochia pe partea dreapta impreuna de-a lungul centrului spatelui si inchideti cusatura centrala din spate sub fermoar. Calcati alocatiile de cusatura in afara. Faceti acelasi lucru cu cusatura din spate a captuselii.

maneca

24. Inchiderea cusaturilor mansonului : Puneti unul dintre mansoanele in partea dreapta si inchideti cusatura mansonului astfel incat sa se creeze un tub. Calcati alocatiile de cusatura in afara. Faceti acelasi lucru pentru toate cele patru maneci (tesatura exterioara si captuseala).

25. Captuseala manecilor: Glisati o maneca de captuseala in partea dreapta impreuna in maneca corespunzatoare din material exterior, cusaturile si marginile inferioare sunt exact una peste alta. Coaseti ambele impreuna de-a lungul marginii inferioare drepte. Calcati captuseala pentru alocatia de cusatura si coaseti strans de-a lungul cusaturii de atasare numai prin captuseala si adaosul de cusatura. Apoi calcati captuseala in maneca. Acum partile din stanga sunt una peste alta.

26. Ungeti bilele de brat: Ungeti marginile rotunjite ale tesaturii exterioare si captuseala impreuna pe fiecare maneca.

27. Introduceti manecile: Introduceti manecile in partea dreapta impreuna in maneci. Marginile cusute ale manecilor sunt tratate ca un singur strat de material. Aliniati toate marcajele exact.

28. Limitele de cusatura acoperite: Marginiti aporturile de cusatura cu banda de par pentru a le acoperi.

Tiv si finisare

29. Asamblati cusaturile: Coaseti o latura ingusta a partilor din dreapta cusaturii din fata impreuna la una dintre partile inguste ale cusaturii laterale. Asezati a doua cusatura laterala pe cealalta parte scurta. Coaseti cusaturile din spate impreuna in acelasi mod, apoi asamblati-le pe toate intr-un inel. Curatati toate cotele de cusatura.

30. Coaseti cusaturile la fusta: puneti cusaturile laterale drepte impreuna pe marginile inferioare ale partilor corespunzatoare de fusta, toate cusaturile sunt una peste alta. Coaseti chitantele. Taiati permisele de cusatura pe curbe, apoi calcati cusaturile pentru a se potrivi cu permisele de cusatura. Matlasare aproape de cusatura de atasare numai prin suprapuneri si alocatii de cusatura. Calcati cusaturile spre interior.

31. Fixarea tivului: Pe interiorul rochiei, fixeaza marginile tivurilor de materialul exterior cu o cusatura oarba pentru tiv.

32. Tivul captuselii : Indoiti tivul captuselii de doua ori spre stanga, calcati si coaseti strans acest tiv dublu pe margine. Calcati cu grija.

33. Fixarea taliei: Coaseti alocatiile de cusatura impreuna cu cusaturi mici cu mana de-a lungul cusaturii din talie a tesaturii exterioare si a captuselii.

34. Nasture sau carlig: Deasupra fermoarului, coaseti un nasture mic pe marginea interioara a decolteului si sortul cu un ochi asortat. Alternativ, coaseti carlige si ochi. ittech74.ru

© PR

Guido

#Subiecte

 • Guido Maria Kretschmer
 • instructiuni
 • Alocatie de cusatura
 • Model de cusut