Categorii
Diverse

Gradina zoologica: fisa post, salariu, pregatire | BRIGITTE.de

Aici poti afla tot ce trebuie sa stii despre meseria unui ingrijitor de gradina zoologica – de la antrenament la aplicatii.

Profil: paznic zoologic

Tipul de antrenament.

dual

Durata instruirii.

3 ani

Salariu mediu.

 2.500 euro

Salariu de inceput.

 1.700 – 2.000 euro

Profilul postului:

Cand ne gandim la profesia de ingrijitor al gradinii zoologice, cei mai multi dintre noi ne gandim de obicei la animalele din gradini zoologice sau la alte animale exotice. Dar aceasta este doar una dintre posibilele specializari in pregatire si in profesia de ingrijitor de animale. De fapt, acestea sunt necesare in multe domenii diferite .

Detinatorii gradinii zoologice stiu exact cu ce sa hraneasca ce animal si cum sa creeze si sa curete in mod corespunzator incintele. Pazitorii de gradini zoologice joaca, de asemenea, jocuri creative cu animalele, astfel incat sa fie si ele provocate din punct de vedere intelectual si astfel incat acestea, deseori in custi, sa nu se plictiseasca. Detinatorii gradinii zoologice ajuta, de asemenea, la cresterea animalelor tinere si la observarea comportamentului animalelor care le sunt incredintate pentru a determina cum se descurca. Daca se intampla mai rau, ei sunt, de asemenea, la indemana pentru a-i ajuta si ingriji atunci cand animalele sunt bolnave.

Cu toate acestea, detinatorii de animale nu numai ca au contact cu animalele , dar sunt, de asemenea, bucurosi sa raspunda la intrebarile vizitatorilor despre animalele de care au grija in gradina zoologica . Ele ofera, de asemenea, adoptatorilor din adapostul pentru animale informatii despre originea si cresterea animalelor care ar trebui sa gaseasca un potential camin la ei.

Detinatorii de animale ajuta, de asemenea, atunci cand medicul veterinar face o vizita animalelor sau lucreaza in clinici veterinare si cabinete veterinare . Prin urmare, detinatorii de animale din zona clinica sunt familiarizati cu igiena, dezinfectia si, de asemenea, ingrijirea speciala a animalelor bolnave sau ranite.

La fel, ingrijitorii gradinii zoologice trebuie uneori sa captureze animale pentru a le proteja de ei insisi sau sa le aduca la adaposturi daca au fost abandonate. De asemenea, una dintre sarcinile unui ingrijitor de gradina zoologica, in special in ingrijirea reptilelor sau a animalelor carnivore, este sa se ocupe de moartea animalelor de hrana si, de asemenea, sa o provoace in unele cazuri. Aceasta face parte din profilul profesional al unui ingrijitor de gradina zoologica ca si munca de weekend si serviciul de garda , de exemplu, cand un elefant vaca isi naste puiul noaptea.

Meseria de zoolog este o munca de vis pentru multi, dar trebuie facuta si cu pasiune si grija.

Avantaje    dezavantaje

 • activitate variata, nu exista doua zile la fel

  

 • Lucrati in aer liber, chiar si iarna
 • activitate implinitoare
 • Mirosuri la curatarea incintelor

  

 • Lucrati in echipa

  

 • Risc de a fi zgariat sau muscat

Cum devii zoolog?

Deveniti ingrijitor de gradina zoologica dupa un curs de formare de 3 ani , care este recunoscut si reglementat oficial prin Ordonanta din 2003 privind formarea profesionala a detinatorilor de animale (TierpflAusbV). Aproximativ 90% dintre toti solicitantii au un certificat de absolvire a scolii medii sau superioare, doar 10% au un certificat de absolvire a scolii secundare inferioare atunci cand isi incep ucenicia ca ingrijitor de gradina zoologica. Cunostintele scolare anterioare in domeniul biologiei sunt cele mai importante pentru a lucra ca ingrijitor de gradina zoologica, la fel ca si utilizarea cu incredere a operatiilor aritmetice de baza, care sunt, de asemenea, foarte utile pentru calcularea cantitatii necesare de furaje.

Formarea se desfasoara prin Camera de Comert si Industrie si este duala , adica atat in ​​scoala profesionala, cat si in companie. In primii doi ani de ucenicie, potentialii ingrijitori ai gradinii zoologice invata cum sa pastreze animalele in mod corespunzator. Aceasta incepe cu hrana potrivita si continua cu constructia si curatarea unei incinte adecvate pana la transportul animalelor intre diferite facilitati. Dupa o examinare intermediara pe aceste subiecte, incepe o noua sectiune in formare pentru a deveni un detinator de gradina zoologica.

Dupa al doilea an de pregatire, potentialii detinatori de animale pot alege una dintre urmatoarele specializari :

 • ingrijitor zoo
 • Gradina zoologica – cercetare si clinica
 • Gradina zoologica – adapost pentru animale si pensiune

Fiecare dintre cele trei specializari ale instruirii isi are propria concentrare. Detinatorii de animale care decid sa lucreze in gradina zoologica zona mai tarziu , in principal de lucru cu animalele tinute in gradina zoologica si in acvarii. Acestea nu trebuie sa fie intotdeauna animale exotice ; un detinator al unei gradini zoologice , de exemplu, poate fi, de asemenea, responsabil pentru gradina zoologica .

Detinatorii de animale din gradina zoologica invata mai ales sa adapteze incintele la diferitele nevoi ale protejatilor lor de animale si sa le ingrijeasca cat mai adecvat posibil . In plus, detinatorii de animale, cu accent pe gradinile zoologice, invata cum sunt reunite grupuri de animale si ce trebuie sa faca daca animalele exotice trebuie sa fie puse in carantina dupa transportul lor in Germania.

In domeniul cercetarii si clinicii , potentialii paznici de gradina invata cum sa aiba grija de animale in stiinta si, de asemenea, cum sa sustina rase speciale de animale . In plus, detinatorii de animale lucreaza in ingrijirea veterinara a animalelor bolnave sau ranite care au nevoie de ajutor medical si ingrijire ulterioara. Detinatorii de animale din aceasta specialitate trebuie asadar sa se ocupe si de reglementarile de igiena clinica si de documentarea interventiilor, medicamentelor si furajelor. In plus, detinatorii de animale specializati in cercetare si practica clinica invata cum sa creeze planuri de reproducere si sa ingrijeasca animalele modificate genetic.

In special in zona adaposturilor si pensiunilor pentru animale, detinatorii de animale trebuie sa fie foarte sensibili la protejatii lor, deoarece au trecut adesea prin multe, sunt anormali psihic sau au boli incurabile. Ingrijirea animalelor in adaposturile de animale este adesea orientata catre animalele domestice , dar detinatorii de animale din adaposturile de animale se ocupa adesea de animale exotice care sunt gasite si aduse la adapostul de animale, cum ar fi serpii sau soparlele. In acest domeniu, prin urmare, se invata si abilitatile de a prinde si transporta animale.

Cunostintele avansate despre dresajul cainilor sunt transmise, de asemenea, in formarea pentru a deveni un ajutor pentru animale, cu accent pe adaposturile de animale si pensiunile. Este de datoria gradinii zoologice sa educe acei caini care au fost salvati sau dati in adaposturi de animale. Unele dintre aceste animale au fost anterior necalificate sau nu au fost crescute deloc, motiv pentru care pot prezenta un comportament anormal. Acesta este de obicei motivul pentru care astfel de animale se gasesc in grija detinatorilor de animale intr-un adapost pentru animale sau intr-o pensiune. Aceste comportamente fac animalele greu de transmis. www.theverge.com • wowhead
 • youporn
 • clinica sante
 • cabinet veterinar
 • traducere franceza romana
 • triburile
 • tube8
 • ytb
 • draco malfoy
 • glovo
 • email yahoo
 • evenimentul zilei
 • khloe kardashian
 • mihai eminescu
 • judecatoria sector 3
 • maxbet
 • traducere din engleza in romana
 • sport.ro
 • amazon
 • dictionar roman englez

Aici un ingrijitor de animale poate interveni intr- un mod educativ, astfel incat animalul sa poata fi inca transportat ulterior.

Ce aptitudini ar trebui sa aiba ingrijitorii gradinii zoologice?

Mai presus de toate, un ingrijitor de animale trebuie sa se distreze si sa aiba rabdare atunci cand are de-a face cu animalele . Detinatorii de animale ar trebui, de asemenea, sa fie deosebit de grijulii si iubitori, mai ales daca doresc sa lucreze in adapostul pentru animale si in zona de cazare pentru animale. Animalele de acolo au avut adesea o experienta proasta in relatiile cu oamenii si, prin urmare, nu sunt de obicei foarte increzatori, iar ingrijirea lor necesita un instinct special. Acest lucru face ca este cu atat mai important sa aveti ingrijitori empatici care sa aiba grija de ei pana cand isi gasesc o noua casa.

In plus, ca gardian, ar trebui sa fii rezilient din punct de vedere mental , deoarece, in accentul pus pe clinici si cercetare, precum si in adapostul pentru animale si disciplina de imbarcare a animalelor, animalele suferinde sau bolnave sunt adesea ingrijite. Acest lucru se poate termina uneori din pacate pentru ingrijitorii gradinii zoologice. Deci este important sa nu lasati acest lucru sa se apropie prea mult. Aptitudinea fizica este, de asemenea, necesara de la crescatorii de animale, deoarece umplerea hranei sau indepartarea deseurilor sunt activitati foarte solicitante din punct de vedere fizic.

Angajator: Cine cauta detinatorii de animale?

Ingrijitorii gradinii zoologice lucreaza in functie de specializarea lor

 • in gradini zoologice, acvarii, case de reptile si locuri de vanatoare,
 • la institutiile universitare de cercetare, in clinicile si cabinetele veterinare,
 • in adaposturi de animale si pensiuni.

Salariu: Ce castiga un ingrijitor de gradina zoologica?

In primul an de ucenicie, stagiarii incep cu un salariu brut de aproximativ 900 de euro si cresc in al treilea an, in functie de specializarea lor, pana la 1.050 de euro brut. In functie de domeniul profesional, salariul de pornire al detinatorilor de animale este atunci diferit. In general, se poate spune ca salariul la organele publice este reglementat prin contract colectiv si este putin mai mare decat in ​​cabinetele veterinare sau in agricultura. Salariul de start variaza intre 1.700 si 2.000 de euro brut , care poate fi majorat cu cativa ani de experienta profesionala, fie colectiv, fie nu.

Intrare: perspective pentru ingrijitorii gradinii zoologice

Domeniul cu cei mai multi absolventi este cel al detinatorului de animale, cu accent pe adaposturi pentru animale sau imbarcare pentru animale, deci ar merita sa ne luam in considerare calificarea in celelalte doua domenii pentru a avea o concurenta mai mica si oportunitati mai bune. Totusi, acesta nu ar trebui sa fie singurul punct de vedere conform caruia iei decizia ta profesionala in timpul formarii tale ca ingrijitor de gradini zoologice, deoarece detinatorii de animale sunt intotdeauna necesari in adaposturile de animale. Oportunitatile de intrare pentru ingrijitorii gradinii zoologice in toate cele trei discipline sunt bune; de multe ori detinatorii de animale sunt chiar preluati direct de catre compania de instruire. 

Cerere: Cum puncteaza detinatorii de animale?

Detinatorii de animale puncteaza in primul rand pentru ca le place sa lucreze cu animalele . In special in domeniul ingrijirii animalelor de gradina zoologica, detinatorii de gradini zoologice lucreaza si in echipa atunci cand trebuie ingrijite animale mari sau grupuri de animale, motiv pentru care capacitatea de a lucra in echipa este de asemenea importanta pentru a fi mentionata in aplicarea. Detinatorii de animale observa adesea comportamentul animalelor pentru a determina daca se descurca bine, asa ca este recomandabil sa includeti o perceptie buna in aplicatie.

Cariera: Oportunitate de avansare pentru paznicii zoo?

Dupa ucenicie, exista diverse oportunitati de formare continua pentru detinatorii de animale. Exista un maestru in ingrijirea animalelor pentru toate cele trei discipline , prin care se pot dobandi cunostinte aprofundate despre ingrijirea animalelor, de exemplu in domeniile protectiei speciilor si a mediului. Dupa examenul pentru a deveni un maestru ingrijitor de animale, puteti, de asemenea, sa instruiti noi ingrijitori de animale.

Exista, de asemenea, posibilitatea de a studia in domeniile stiintelor agricole, medicina veterinara, conservarea naturii sau ecologia pentru detinatorii de animale cu calificare la intrarea in universitate sau detinatorii de animale care au finalizat o pregatire suplimentara pentru a deveni maestri pentru ingrijirea animalelor.

Detinatorii de animale: Care sunt sansele femeilor in ingrijirea animalelor?

Potrivit agentiei de ocupare a fortei de munca, 53% dintre paznicii gradinii zoologice erau femei in 2018, deci a existat o situatie echilibrata de gen in acest loc de munca.

Munca de ingrijitor al gradinii zoologice este uneori grea din punct de vedere fizic , deoarece trebuie transportate galeti pentru furaje, carucioare de gunoi incarcate si impinse, ceea ce, desigur, poate fi gestionat bine si pentru femeile cu o constitutie sanatoasa.

Perspectivele salariale pentru femei au fost deja ajustate in profesia de ingrijitor de gradini zoologice, astfel incat se inregistreaza un venit aproape identic in comparatie cu detinatorul de gradina zoologica de sex masculin . Egalitatea in domeniul salariilor este deja o realitate pentru crescatorii de animale.

Piata muncii: Cum s-a dezvoltat domeniul profesional al detinatorului de animale?

De cand experimentele pe animale au fost abolite in Uniunea Europeana, munca detinatorilor de animale cu accent clinic s-a schimbat usor. De exemplu, industria cosmeticelor din Europa nu mai poate fi angajator pentru detinatorii de animale, dar, paradoxal, experimentele pe animale sunt inca permise in stiinta. Dezvoltarea in acest domeniu nu este previzibila, motiv pentru care detinatorii de animale din sectorul clinic vor trebui cu siguranta sa aiba grija de protejati in cercetare si inginerie genetica pentru o vreme.

Astazi, ingrijitorii gradinii zoologice sunt, de asemenea, implicati in cresterea speciilor pe cale de disparitie pentru a le proteja de disparitie si pentru a le permite sa traiasca o viata adecvata speciei si in viitor. Exista, de asemenea, o tendinta crescanda de a nu pastra animalele in captivitate, ci mai degraba de a le pastra in habitatele lor naturale si de a mentine populatiile stabile. Domeniul de angajare a crescatorilor de animale se va extinde astfel in viitor.

Locuri de munca similare cu ingrijitorii gradinii zoologice:

Specialist veterinar

gazda animale

Surse:

ausbildung.de, berufenet.arbeitsagentur.de, azubiyo.de, gesetze-im-internet.de, statistik.arbeitsagentur.de, interaktiv.morgenpost.de

#Subiecte

 • Profilul postului