Categorii
Diverse

Interpretarea limbajului corpului: exemple si sfaturi

Interpretarea limbajului corpului nu este atat de usoara. La ce sa fii atent. 

Zi de zi vorbim cu oameni de la serviciu si din viata privata, nu vorbim doar cu gura, ci cu tot corpul. Puteti afla cum sa va interpretati limbajul corpului si pe cel al altora aici.

De aceea este important limbajul corpului

Un studiu din 2007 a aratat ca  ceea ce spunem este doar partial important, si anume 22%, in timp ce vocea este 19% eficienta, iar limbajul corpului are un efect enorm de 59%. Acestea fiind spuse, pe langa ceea ce spui, modul in care o faci joaca un rol semnificativ !

Mai ales in situatii de munca, limbajul corpului poate trimite involuntar mesaje care sunt contrare celor spuse. Incearca sa traga un difuzor in audienta si sa-i convinga de noua strategie viitoare, dar se amesteca inainte si inapoi cu umerii lasati si o expresie trista, mutand obiectivul stabilit la distanta.

Si in alte situatii de conversatie – adesea inconstient – se comunica cu corpul. Partea superioara a corpului indoita, mana pe gat sau evitarea contactului vizual, toate acestea nu se intampla intotdeauna fara motiv…

Cele 3 zone ale limbajului corpului

Limbajul corpului include propria ta constitutie si asteptari, dar si atitudinea fata de cealalta persoana. Comunicarea non-verbala este o interactiune a trei domenii diferite:

 1. Expresia faciala : „ Ea avea o expresie inghetata ” – expresia faciala descrie miscarile muschilor faciali, mai precis expresia fetei (sau mentine-ti expresia).
 2. Gesturi:  se refera la miscarile corpului in timpul vorbirii, de ex. B. se folosesc mainile si bratele sau capul (gesturile).
 3. Postura : Cum sta cineva, sta in picioare sau merge – strans, drept, ca o inghititura de apa pe o curba? Postura nu trebuie subestimata cand vine vorba de limbajul corpului.

Limbajul corpului se intampla adesea inconstient, chiar daca exista oameni care si-au antrenat anumite gesturi & Co – dar asta functioneaza doar intr-o anumita masura. Nu orice situatie sau fiecare curs al unei conversatii poate fi planificat si, prin urmare, micro-gesturile nu sunt intotdeauna controlabile.

Nu trebuie sa uitam ca semnalele corpului au si o forma culturala , astfel incat gestul „degetul mare in sus” trebuie vazut ca o aprobare pozitiva in aceasta tara, in timp ce in alte tari este considerat insultant sau obscen. Un gest universal, pe de alta parte, este, de exemplu, zambetul, care este de obicei inteles ca un gest pozitiv. Chiar si incruntarea este inteleasa in mod obisnuit in diferite culturi ca o expresie a furiei. 

Contact vizual

Contactul vizual joaca un rol esential in limbajul corpului. wiki-cable.win Evitarea privirii cuiva arata dezinteres, nesiguranta sau ignoranta. • utorrent download
 • europa
 • formula as
 • fantezii
 • cazare mamaia
 • cv
 • origins
 • pornhube
 • lenjerii de pat
 • sabon
 • lajumate.ro
 • keanu reeves
 • pantofar
 • ford kuga
 • zdi
 • image
 • i
 • film biz
 • venom
 • xhamsters

A tine ochii pe de alta parte, semnaleaza interes si prietenie. Aici, insa, masura este, de asemenea, decisiva: cercetatorii de la University College London au descoperit ca oamenii s-au simtit confortabil cu un contact vizual de 3,2 secunde. Daca tii o privire prea mult timp, cealalta persoana se simte rapid incomod – probabil ca toata lumea stie din experienta personala.

Cel mai bun loc de munca pentru femei

4 poze

Interpretarea limbajului corpului – cu ratiune

Daca vrei sa interpretezi limbajul corpului partenerului tau de conversatie, nu ar trebui sa te lasi dus de a interpreta prea mult intr-o expresie sau un gest. Poate cineva isi incruciseaza bratele pentru ca ii este frig sau isi increteste nasul pentru ca tocmai s-a gandit la ceva care nu are absolut nimic de-a face cu situatia. Prin urmare, este important sa luam in considerare contextul general si sa nu judeci prea repede. 

Semnalele corpului si semnificatia lor

Iata semnalele corpului si ce pot insemna acestea:

Stai sau stai drept 

Incredere

Pozitie cocosata sau stramba

Insecuritate, stare de rau

Torsul inclinat pe spate

Dezinteres sau respingere

Partea superioara a corpului aplecata usor inainte

interes

Asezati-va pe marginea scaunului

A fi nelinistit, inconfortabil sau in deplasare

Evitati contactul cu ochii

Dezinteres sau nesiguranta

clipire frecventa

incertitudine

Pune-ti degetele la nas

gandire

Frecarea mainilor

satisfactie

Mana pe gat

Insecuritate, disconfort sau chiar indoiala

zgarierea capului

Nesiguranta, nedumerire

Recunoasteti minciunile? Nu chiar atat de usor

Psihologul Paul Ekman este cunoscut pentru teoria sa despre cele sapte emotii de baza independente de cultura si Sistemul de codificare a actiunii faciale (FACS), pe care l-a dezvoltat impreuna cu coautorul Wallace V. Friesen. Acesta este un sistem de codare folosit pentru a descrie expresiile faciale individuale. Ekman este numit si detectorul de minciuni vii si chiar a sfatuit producatorii de televiziune pe tema minciunilor. In teoria sa, asa-numitele micro- expresii, expresii faciale care dureaza cel mult o cincisprezece de secunda ,  dezvaluie daca cineva vrea sa ascunda ceva sau nu. La fel si z. B. autoritatea americana de siguranta a aviatiei a instruit angajatii pe baza tezelor sale. Cu toate acestea, teoria sa a fost acum criticata dupa ce observatori neantrenati au aratat rate de succes similare cu cele ale oficialilor cu experienta in alte experimente. 

A afla despre un mincinos nu este atat de usor. Meta-analizele au, de asemenea, rezultate diferite, una din 2003 a identificat pupile dilatate si tensiune , alta din 2007, pe de alta parte, inclinarea capului redusa si mai putina miscare a mainilor, picioarelor si picioarelor ca dovada a unui mincinos. 

Sfat: Aici poti afla ce este important pentru prima impresie, cum reuseste autoprezentarea in interviu si la ce ar trebui sa fii atent intr-o autoevaluare. 

Doriti sa faceti schimb de idei despre subiecte de munca? In comunitatea BRIGITTE puteti gasi persoane care au aceleasi idei. 

surse

Piwinger.de

Scientificamerican.com

FAZ. wiki-fusion.win de

Spektrum.de

#Subiecte

 • Limbajul trupului