Categorii
Diverse

Psiholog: fisa post, salariu, pregatire | BRIGITTE.de

Aproape nimeni nu cunoaste psihicul uman la fel de bine ca un psiholog. Aici poti afla tot ce trebuie sa stii despre meseria de psiholog – de la formare pana la aplicatii.

Profil: Psiholog

Tipul de antrenament.

studii

Durata instruirii.

3 – 5 ani

Salariu mediu.

5.000 de euro

Salariu de inceput.

3.000 de euro

Profilul postului: 

Psihicul uman, un sistem complex si usor de confundat, care este in cele mai bune maini cu un psiholog daca ceva nu merge bine.

In primul rand, insa, o mica distinctie intre profesiile adesea confuze de psiholog, psihiatru si psihoterapeut . De formare pentru a deveni un psihoterapeut este o formare suplimentara care are loc dupa ce a studiat psihologia si permite un absolvent de a efectua terapiile conventionale , cum ar fi terapia conversatie sau terapii analitice profunde. Intrucat un medic care a studiat neurologie si psihiatrie nu este nici un psiholog . Cu toate acestea, aceasta persoana poate primi o pregatire suplimentara pentru a deveni psihiatru psihoterapeut cu aceeasi calificare suplimentara si astfel sa invete si diverse forme de terapie prin vorbire.

Un psiholog instruit, insa, are o diploma de licenta in psihologie si este in primul rand un om de stiinta in domeniul psihicului uman fara pregatire ulterioara. In cursul studiilor in psihologie sunt evidentiate diverse domenii, care permit apoi stabilirea unui focus, care are ca rezultat discutii si negocieri de succes, de exemplu in psihologia afacerilor, psihologia sanatatii sau a sportului.

In cele mai multe cazuri, psihologii nu au absolvit o diploma de medicina (cu exceptia exceptiei mentionate mai sus), deci nu sunt specialisti pregatiti si, prin urmare, nu pot prescrie niciun medicament . Munca unui psiholog este intotdeauna legata de persoana si de procesele sale interne, adica de psihicul, inclinatiile si impulsurile sale. Majoritatea psihologilor sunt preocupati de identificarea si diagnosticarea tulburarilor de comportament uman .

Deseori se pot gasi psihologi in clinici, scoli sau institutii similare . Ca psiholog te poti specializa mai mult in psihologie, poti invata tehnici speciale si le poti aplica in domenii precum trauma sau psihologia copilului. Si in aceste domenii te poti antrena pentru a deveni psihoterapeut intr-un domeniu ales prin experienta practica. In orice caz, trebuie obtinuta o licenta pentru a practica medicina pentru a deschide propria practica psihoterapeutica.

Avantaje    dezavantaje

Plata buna

Cazuri complexe, stresante

O viziune profunda asupra lumii printr-o intelegere mai profunda a fiintei umane

Multe teme

Activitati variate si multe oportunitati de dezvoltare

este nevoie de multa concentrare

Cum devii psiholog? 

Va puteti numi psiholog in Germania daca ati absolvit cu succes o diploma de licenta in psihologie . In plus fata de cele mai multe explicative comune modele pentru comportamentul uman, cursul de asemenea , se refera la elementele de baza ale medicinei umane . In plus , sunt predate crearea si interpretarea statisticilor , care sunt utilizate pentru analize stiintifice ulterioare. In special in psihologia criminala, psihologii sunt deseori chemati sa ofere sfaturi , pentru a demonstra, printre altele, culpabilitatea suspectilor.

Dupa finalizarea cu succes a cursului, un psiholog are mai multe oportunitati de dezvoltare , printre altele:

 • dezvoltarea masurilor de prevenire si reabilitare, initierea si monitorizarea acestora
 • educatie, formare si perfectionare in contextul universitar al psihologiei
 • cercetare si predare in psihologie
 • consilierea pacientilor si rudelor
 • a unitatilor de sanatate si ingrijire in care psihologii lucreaza in functii de conducere
 • in dezvoltarea ulterioara a conceptelor, procedeelor ​​si metodelor stiintifice in psihologie

Ce abilitati ar trebui sa aiba psihologii?

Empatia este foarte importanta in psihologie, deoarece un psiholog care nu poate empatiza cu oamenii este deplasat in aceasta profesie si poate, in cel mai bun caz, sa examineze emotiile creierului uman in conditii de laborator intr-o maniera psihologica clinica. Un psiholog trebuie sa fie capabil sa demonstreze intelegere si sa-si foloseasca cunostintele in interactiunea cu pacientul pentru a pune un diagnostic. Prin urmare, trebuie sa aiba si un nivel ridicat de inteligenta sociala pentru a putea folosi psihologia. Pentru a folosi din nou psihologul criminalist ca exemplu, acest z. B. poate recunoaste cand un suspect minte si stiu cum sa interpreteze semnele fizice, dar si evaluarea unui test cu detector de minciuni in cazuri ambigue.

De asemenea, capacitatea este o consideratie importanta ca are nevoie urgenta de un psiholog, deoarece confruntarea cu oamenii si destinele, de multe ori trebuie sa diferentieze si sa analizeze greselile care exista efectiv sau daca unele simptome pot la prima vedere sa marturiseasca unul luat in considerare in context, dar sa prezinte un tablou clinic diferit. . O consideratie obiectiva trebuie intreprinsa intr-o maniera analitica, faptica si distantata . Un psiholog absolvent trebuie sa fie capabil sa faca toate acestea.

In plus, capacitatea de a conduce o conversatie este o calitate importanta care se invata si in studiile de psihologie, pe care psihologii trebuie sa o stapaneasca. hubpages.com Discutiile sunt purtate in scop de diagnostic si de aceea este important ca psihologul sa preia subiectele importante intr-o conversatie si, daca exista abateri de la subiect, sa le conduca inapoi la punctul dorit. • intimissimi
 • monster
 • torrent
 • onrc portal
 • cps test
 • danemarca
 • the rock
 • pescaria lui matei
 • ucv
 • utb shop
 • cha cha slide
 • pariuri 1×2
 • yopmail
 • sergio ramos
 • the queen’s gambit
 • auchan online
 • ghiocei
 • curtea de apel pitesti
 • clujust
 • camsoda
In plus, aura increderii in sine este intotdeauna un semn de competenta, dar mai ales ca psiholog este si extrem de importanta, deoarece cineva intruchipeaza o autoritate, dar trebuie sa fie la fel de empatic si sa aiba o mare intelegere a naturii umane.

Angajatorul: Cine cauta psihologi?

Psihologii sunt cautati intr-o mare varietate de domenii , deoarece cunoasterea naturii umane si o intelegere mai profunda a psihologiei si comportamentului uman pot fi de ajutor in orice industrie.

Cu toate acestea, numeroase domenii de activitate sunt deschise nu numai in domeniul clinic, ci si psihologii pot gasi locuri de munca :

 • La universitati si institutii de cercetare
 • In organizatiile de ingrijire a sanatatii
 • In institutiile de consiliere
 • In dezvoltarea personalului si organizational
 • In marketing si in publicitate
 • In industria media
 • Cu organizatii de mediu sau de transport
 • Pentru consultante de personal si management
 • In inchisoare
 • In casele de copii

Salariu: ce castiga un psiholog?

Psihologii fac bani foarte buni. In sectorul public, salariile sunt esalonate si cresc semnificativ in al doilea an de munca . Cu o diploma de master in psihologie, cineva ar fi cu siguranta plasat intr-o clasa de salariu mai mare in primul an. Exista inca perspective salariale mai bune in sectorul privat. In stiinta si cercetare, psihologii primesc cel mai mare salariu .

Pacat ca salariile psihologilor sunt cele mai mici, mai ales in domeniul social . In acest domeniu, solicitantii ar trebui sa simta cu siguranta o tendinta umanitara si sa fie constienti ca nu vor fi remunerati la fel ca ceilalti absolventi.

Asistenta medicala si scolile sunt in intervalul de salariu mediu.

Intrare: Perspective de la psihologi 

Expertii in psihologie vor fi intotdeauna solicitati in toate formele lor , dar ar trebui sa te uiti deja in jur atunci cand alegi un focus al studiilor pe care domeniu de activitate tintiti. O gama larga de cunostinte in domeniul psihologic reprezinta o introducere perfecta in viata profesionala.

Cerere: Cum puncteaza psihologii?

Deoarece psihologia este o stiinta in care sunt furnizate cunostinte noi, invatarea nu se termina dupa studierea psihologiei . Formarea continua este pe ordinea de zi pentru majoritatea psihologilor si este un punct important sa iesi in evidenta de ceilalti in procesul de aplicare. Scrisoarea de intentie pentru o pozitie trebuie sa contina cu siguranta motivatia personala . B. interesat de domeniul psihologiei copilului si tineretului si ca ati putea deja sa acumulati experienta in acest domeniu in timpul studiilor.

Cariera: Oportunitate de avansare pentru psihologi?

In primii cinci ani dupa absolvire, sunt planificate cresteri salariale relevante in toate domeniile de activitate ca psiholog, care merg mana in mana cu mai multa experienta . In sectorul social, din cauza salariului de pornire ceva mai mic, acestea sunt si ele ceva mai gestionabile si nu se dezvolta la fel ca la psihologii mai experimentati din alte domenii. Dupa cativa ani de experienta profesionala, psihologii pot fi promovati si in functii de conducere si ar fi trebuit apoi sa obtina experienta in managementul personalului cel tarziu.

Cea mai obisnuita cale pe care o iau psihologii este cea a unui masterat in psihologie cu pregatire psihoterapeut ulterioara si independenta , care este insotit de un venit lunar de pana la 6.000 de euro.

Piata muncii: Cum s-a dezvoltat domeniul profesional al psihologului?

Psihologii sunt si vor ramane la cerere si pot inregistra o rata a somajului care este inca sub media celorlalte profesii academice si, astfel, continua sa reprezinte o alegere de cariera sigura.

Odata ce te-ai hotarat asupra unui domeniu special in studiul psihologiei, este logic sa continui sa urmaresti acest lucru , altfel ai putea fi prea specializat pentru posturi generale de psiholog. Acesta este un factor care trebuie luat in considerare, in special atunci cand treceti de la stiinta la afaceri, deoarece experienta in diferite domenii nu poate fi intotdeauna remunerata in mod adecvat.

In domeniul de aplicare a psihologilor sunt extrem de diverse si – au extins enorm, mai ales prin afaceri psihologie . In general, se poate spune ca oriunde se lucreaza cu oamenii, sunt necesari psihologi special adaptati la nevoile industriei . Aceasta este o dezvoltare care probabil se va intensifica pe masura ce oamenii moderni continua sa evolueze si vor avea intotdeauna nevoie de sprijin si consiliere in domeniul psihologiei pentru a-si putea dezvolta intregul potential.

Psihologi: Ce sanse au femeile in psihologie?

Pana in 1950, numarul total de femei care faceau un doctorat in psihologie era sub 100. O tendinta care s-a inversat cel mai tarziu de la inceputul mileniului. Din ce in ce mai multe femei se afirma in psihologie, iar noi dezvoltari inovatoare in stiinta sunt acum facute de femei. Aceasta este o tendinta care ar fi fost de neconceput in vremea psihologiei freudiene, in care femeile erau atribuite doar domeniului poftei fara femei de stiinta care ar putea contracara prejudecatile. Astazi, proportia femeilor care studiaza psihologia este mult mai mare decat cea a barbatilor, si anume 75%.

O femeie practicanta este, de asemenea, de obicei mai populara decat colegul ei de sex masculin , desi acesta din urma intruchipeaza inca autoritatea prin faptul ca este barbat, pe care pacientul trebuie sa o castige, chiar daca este considerata mai sensibila si mai minutioasa .

Faptul ca proportia femeilor la studiile de psihologie este acum atat de mare este, de asemenea, mai potrivit pentru barbati, deoarece acestia, pur si simplu pentru ca sunt in minoritate, obtin adesea un loc de munca mai repede dupa ce au studiat psihologia decat colegii lor de sex feminin, dintre care multe fac la fel. performante bune, dar potential pur si simplu mai multe. www.last.fm

Profesii asemanatoare psihologului:

psihoterapeut

Surse:

Absolvent, numit

#Subiecte

 • Profilul postului