Categorii
Sape

Stabilirea catorva lucruri drept

In ultimele trei zile, am primit un raspuns coplesitor la postarea mea care detaliaza interactiunile mele cu doi barbati la ISTE. Numarul mare de femei care au trecut prin ceva similar, in special la ISTE, si care inca se simt incapabile sa-si marturiseasca povestile unei alte persoane a fost suficient pentru a ma face sa plang. Au existat o suma incredibila de comentarii de tip „Va multumim ca ati scris despre asta, sunteti atat de curajosi”, pe care le apreciez cu adevarat.

Array

A existat, de asemenea, o reactie nelinistitoare.

Bineinteles, am intalnit un val de troli. Oamenii mi-au cautat informatiile personale de contact si au incercat sa-mi deturneze twitter-ul si e-mailul.

Array

Pentru mine este deranjant faptul ca reactia pe care unii au avut-o la momentul in care am vorbit despre o problema este faptul ca strainii pe internet incearca sa ma taca cu forta. Am avut o multime de oameni care sa-mi spuna ca o cer pentru ca eram sub influenta si increderea in oameni pe care nu ii cunosc foarte bine. Aceste tipuri de raspunsuri sunt endemice culturii violului.

Array

Ceea ce este dezamagitor pentru mine este ca oamenii, in cea mai mare parte, s-au concentrat asupra indivizilor din spatele povestilor si nu asupra problemei mai mari. Desi inteleg vag curiozitatea si interesul de a sta departe de persoanele care au facut acest lucru, nu sustin vanatoarea de vrajitoare pentru numirea lor sau incercarile de a le murdari numele si carierele pe baza unui incident.

Sunt, de asemenea, incredibil de dezgustat ca accentul a fost pus pe persoana care in mod legal nu a facut nimic rau, totusi nu am vazut nicio mentiune despre omul care m-a incalcat in mod clar.

Nu am rau fata de niciunul dintre acesti barbati. Cred sincer si din toata inima ca niciunul dintre barbati nu intentiona sa fie rauvoitor. Cred ca ambii nu erau constienti de conotatiile obiectivatoare ale actiunilor lor. S-au facut scuze si cred ca sunt sincere. Directionarea acestor barbati este pur si simplu neprevazuta; nu respecta persoanele implicate in incidente si ignora punctul postarii si mesajul meu. Nu am fost niciodata intentia mea de a rani, discredita sau demoniza pe acesti oameni. Toti suntem oameni. Cu totii facem greseli. Eu fac greseli. De aceea, empatia este atat de cruciala, mai ales in situatii ca acestea.

Sunt aici pentru a-mi cere scuze pentru orice conceptii gresite despre evenimentele si persoanele care au luat parte la ele. Mi-au venit in atentie detalii despre prima seara care le-au luminat motivatiile si primirea actiunilor mele de care nu eram constient atunci. In niciun caz nu am intentionat sa denaturez incidentul. Adevarul este ca singurele persoane care cunosc detalii complete despre aceste evenimente sunt eu si barbatii din incident. Asa cum am spus in postare, exista multe detalii despre prima noapte pe care pur si simplu nu-mi amintesc. Ceea ce stiu este ca exista o linie intre a fi persistent si a fi hartuit. Chiar daca au existat discutii despre mutarea relatiei in ceva non-platonic, am simtit totusi ca linia pentru hartuire a fost in cele din urma trecuta, mai ales pentru ca cererea a continuat pana a doua zi dimineata si dupa mai multe refuzuri.

Ambele actiuni ale barbatilor au fost agresive si simptomatice ale problemelor sistemice mai mari ale sexismului si ale culturii violului. Acest subiect a fost evitat prea des (pentru ca este pur si simplu prea intimidant pentru ca femeile sa se spovedeasca), ignorat si redus la tacere. Singurul meu obiectiv a fost sa atrag atentia asupra faptului ca tehnologia educationala este un sector care inca sufera de aceste probleme, in ciuda faptului ca este format in principal din femei. Intre mesajele de hartuire, vanatoarea de vrajitoare si lipsa de actiune in vederea actualizarii politicilor conferintei intr-un mod care ar crea un protocol pentru raportarea evenimentelor similare, este clar ca nu am reusit, ca comunitate, sa facem progrese semnificative in aceasta problema. Sper din toata inima ca putem reformula discutia intr-un dialog mai empatic si mai constructiv in comunitatea EdTech. Acesta este singurul mod in care putem vindeca in mod colectiv,