Categorii
Diverse

Verena Brunschweiger: „Nu ai un copil – de dragul mediului”

Verena Brunschweiger se abtine in mod deliberat de la a avea copii, deoarece pentru ea „copilul este cel mai rau lucru pentru mediu”. Cu tezele sale, autoarea a intors impotriva ei milioane de parinti in 2019 – acum autoarea a publicat o noua carte: „Rebeliunea fara copii”.

Cand o femeie alege sa nu aiba copii in zilele noastre, tot provoaca groaza si neintelegere. O femeie care nu vrea copii se confrunta adesea cu intrebari critice. Nu vrei copii De ce atunci?

Profesorul si autorul de carte germana Verena Brunschweiger (nascuta in 1980) a fost atat de enervat de faptul ca a fost intrebata din nou si din nou despre motivele deciziei sale impotriva copiilor, incat si-a inclus toate raspunsurile intr-o singura carte si le-a publicat in 2019. Subiectul a facut furori pentru ca cartea le are pe toate. 

Feminista activa, sociologa si filozofa Verena Brunschweiger raspunde in detaliu in „Fara copii in loc de fara copii: un manifest” de ce a decis sa traiasca fara descendenti si, astfel, a jignit extrem de multe milioane de oameni cu copii. Pentru Verena Brunschweiger, printre altele, gandul la mediul nostru a jucat un rol foarte decisiv in decizia ei de a avea copii. Ea spune:

A avea un copil este cel mai rau lucru care se poate face mediului inconjurator. Fiecare copil nenascut inseamna o economie de CO2 de aproximativ 50 de tone pe an. 

Cu aceasta afirmatie controversata, Verena Brunschweiger se refera la un studiu canadian. In plus, potrivit Brunschweiger, stilul ei de viata fara copii este, de asemenea, o rebeliune impotriva asteptarilor sociale si o decizie feminista. „Intreaga cultura este orientata spre dorinta de copii”, explica autoarea intr-un interviu acordat austriacului „Kurier”, adaugand ca statutul femeii este inca foarte strans legat de rolul de mama.

Verena Brunschweiger vorbeste in mod constient despre „fara copii” in loc de „fara copii”. Acesta din urma se refera la femeile care nu pot ramane insarcinate desi isi doresc un copil. „Fara copii”, pe de alta parte, potrivit lui Brunschweiger, inseamna „luarea unei decizii profunde si reflexive”.

„De ce „prea radical” este suficient de radical”

Acum, autoarea adauga o alta carte si relateaza in titlul „ Rebeliunea fara copii – De ce” prea radical „este doar suficient de radical ” din reactiile la prima ei carte. De asemenea, ea explica pe deplin din nou de ce a decis sa nu aiba copii. 

Verena Brunschweiger explica mai multe despre fundalul acestei decizii personale in acest interviu acordat BRIGITTE.de din aprilie 2019:

BRIGITTE.de: Doamna Brunschweiger, sunteti o „non-mama” convinsa: Cand si de ce ati decis sa nu aveti copii?  

Verena Brunschweiger: In principiu, a fost un proces: cu cat citeam mai multe despre schimbarile climatice, cu atat decizia mea era mai solida. Primesc in principal presa anglo-americana, unde se stie de mult ca a nu avea un copil este de departe cea mai mare contributie individuala posibila la protectia mediului.

Nu ai avut niciodata indoieli cu privire la decizia ta?  

Sunt „doar” 38 … Poate ca peste zece ani voi avea indoieli, dar nu cred, pentru ca abordez subiectul in mod rational si voi fi intotdeauna mandru ca am contribuit la prevenirea ca acest lucru sa se intample in 20 Au existat lupte pentru resurse vitale de ani de zile.   

Cum a reactionat sotul tau la decizia ta de a nu avea copii?   

Dupa cum ma astept de la o feminista: pozitiv! El ma sustine in fiecare dintre deciziile mele. In plus, ca profesor de matematica, poate gandi bine logic si a inteles imediat explicatiile mele.

Ei sustin: „Copiii sunt unul dintre cele mai rele lucruri care pot fi facute mediului inconjurator”. De ce?   

Toate celelalte contributii la protectia mediului care sunt posibile in mod individual, cum ar fi evitarea zborului si consumul de carne (in plus, apropo), luate impreuna nu duc decat la o mica parte din economiile de CO2 pe an per copil – in acest sens, este un fapt clar, inspaimantator.  

Pe baza cerintelor oamenilor de stiinta de la „Clubul de la Roma” credeti ca este o idee buna ca fiecare femeie care nu are un copil de dragul mediului sa primeasca un bonus de 70.000 de euro la varsta de 50 de ani – nu crezi cu adevarat ca multe femei ar renunta la o astfel de prima pentru copii?   

Este mai mult despre promovarea si sustinerea femeilor care deja decid – fara bonus – pentru un mod de viata responsabil si ecologic si nu doar pe celelalte.  

Ce crezi ca s-ar putea realiza daca mai multi oameni ar renunta la copii?   

Colapsul climatic de neoprit ar putea fi cel putin incetinit. Cred ca ar fi bine sa mai traiasca animale mari in salbaticie peste 20 de ani, iar aer si apa pentru toti cei care sunt deja acolo.   

De asemenea, sunteti de parere ca familiile nu ar trebui sa mai primeasca sprijin guvernamental. De ce asta?  

Vezi mai sus… Ma intreb de ce este finantat un proiect atat de daunator pentru mediu. www.save-bookmarks.win Citez din prefata cartii mele: „A aduce copii in aceasta lume este ca si cum ai duce lemne intr-o casa in flacari”. In 2019 ar trebui sa fim de fapt mai departe si sa stim ca daca nu mai ai aer si apa, nu vei mai avea nevoie de pensie…  

In cartea ta te plangi si de „comportamentul antisocial” al mamelor. Ce anume vrei sa spui prin asta?  

Slava Domnului ca este doar un mic grup de mame si tati care nu vor sau nu isi pot indeplini misiunea educationala. De exemplu, daca iti lasi copiii sa joace fotbal ore in sir in sufragerie, desi oamenii vor sa lucreze dedesubt, cred ca este un dezastru.  

Ca femeie fara copii, te simti discriminata?   

Sunt o femeie fara copii si, ca atare, ma simt de fapt discriminata in Germania pronatalista. In alte tari este complet diferit. • radio impuls
 • kate winslet
 • tapet dedeman
 • otp direkt
 • first name
 • mercedes e class
 • termoenergetica
 • sfanta maria
 • bulgara
 • chestionare
 • tren
 • casa de pensii
 • metronidazol
 • ucraina
 • emag black friday
 • am fost acolo
 • pussy
 • vreme botosani
 • ryan reynolds
 • skoda fabia

..  

Pentru tine, a nu avea copii este si o decizie feminista. De ce?   

Nasterea este cel mai important imperativ patriarhal, asa ca nu se pune problema pentru mine. Nici celelalte imperative (colorarea parului etc.) nu le indeplinesc. Nu-mi place orice doctrina care incearca sa reduca femeile la corpurile lor. Ca mama, este usor sa intri in tot felul de dependente, sa te expui riscurilor fizice etc. In plus, nu permit partilor de dreapta sa se implice in razboiul lor de nastere. 

Cand ii intrebi pe parinti de ce au ales sa aiba copii, multi spun: din dragoste. Copiii ei sunt cea mai mare fericire de pe pamant pentru ea. Sunt astfel de sentimente irelevante pentru tine?

Da, desigur, altfel eu si sotul meu nu ne-am fi gandit serios daca am putea dori sa devenim noi insine parinti… Dar cifrele ne-au condus apoi la o decizie mai atenta. Doar ca nu este o decizie pur privata; afecteaza intotdeauna pe toata lumea.

Daca ai voie, ar fi optim daca oamenii nu ar mai avea deloc copii si astfel intr-o zi omenirea s-ar fi stins?

Personal, nu sunt de la VHMT (Voluntary Human Extinction Movement – ( „o miscare care pleaca pentru extinctia voluntara a omenirii”, nota editorului )), dar pot intelege bine pozitia, deoarece, desigur, ar fi foarte relaxant pentru restul biosferei… Dar numarul „ideal” de 38 de milioane pentru Germania – ar fi un lucru bun, atunci poate ca aici vor fi razboaie ale resurselor doar peste 30, nu 20 de ani. Numarul nostru actual, din pacate, inseamna ca am avea nevoie de mai mult de 3 pamanturi – si avem doar unul.

Lucrezi ca profesor si petreci mult timp cu copiii. Aveti acum dificultati la locul de munca ca urmare a expresiilor voastre anti-copil?   

Momentan suntem in vacanta… In plus, declaratiile mele nu sunt deloc ostile copiilor; doar oamenii prosti si/sau rai ma inteleg gresit (intentionat?). Dupa cum am subliniat de mai multe ori, nu este vorba despre copii care sunt deja acolo, ci despre potentiali noi. Ma adresez cuplurilor tinere care decid daca vor sau nu un copil.   

Mai scrieti ca companiile aeriene ar trebui sa va ofere de fapt o reducere daca un copil tipa pe tot parcursul zborului si astfel deranjeaza alti pasageri. Credeti ca, in general, ar trebui facut mai multe pentru „cei fara copii” din Germania?   

Copii fara copii si fara copii nu au lobby sau voce in Germania. www.acid-bookmarks.win Vreau sa schimb asta.

Multi oameni din zilele noastre se tem de declaratii polarizante, deoarece se tem de o furtuna de rahat. Cum e cu tine?  

Sincer sa fiu, nu-mi pasa. Dar in cea de-a doua carte am abordat fara teama intreaga industrie porno si prostitutie, asa ca curajul este probabil o caracteristica a mea…

Critici puternice pentru profesor

Verena Brunschweiger a fost puternic criticata pentru tezele sale. In retelele de socializare, de exemplu, s-ar putea citi ca declaratiile ei au fost „inumane” si ca „inlaturarea ei imediata din munca scolara este justificata si recomandabila”. Parintii sunt enervati de dezbaterea reinnoita cu privire la intrebarile cine dauneaza cel mai mult climei si cine ar trebui sa primeasca cat sprijin din partea statului si de ce. 

Presedintele Asociatiei Profesorilor Germani, Heinz-Peter Meidinger, a respins si el manifestul Brunschweiger: „Sper ca doamna, in calitate de profesoara, a aratat mai multa empatie fata de elevii sai decat duc aceste declaratii indescriptibile la frica”. 

Cu toate acestea, au existat si voci care au aparat-o pe autora si au semnalat intelegere pentru pozitiile sale. De exemplu, o femeie a scris pe Twitter: „Discutiile pe Twitter sunt intotdeauna atat de extreme. Puteti recunoaste ca aducerea copiilor pe lume polueaza mediul si totusi sa fiti fericiti pentru oamenii care isi doresc si au copii… Da, ambele sunt posibile. „

Ati dori sa faceti schimb de idei cu ceilalti pe tema „dorintei pentru copii si ani de bebelus”? Atunci aruncati o privire asupra comunitatii noastre BRIGITTE.

#Subiecte

 • Constientizare a mediului
 • Intemeierea unei familii
 • feminism